[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]
Szerintem a derelyét egyszerűbb elkészíteni. Kb 40 dkg lisztből, egy tojásból és egy tojássárgájából, csipetnyi sóval, kevés vízzel (pl.szódavíz) kissé puha tésztát gyúrok,kis időre pihentetem majd vékonyra nyújtom. A tészta egyék felére lekvárhalmokat teszek, a közöket megkenem tojásfehérjével, majd a tészta másik felét ráhajtom, Jól összenyomkodom, derelye vágóval négyzetekre vágom. Kifőzve, pirított zsemlemorzsába teszem.
|
Szia!Tetszik az oldalad esetleg banner vagy link csere érdekel?
|
Igazad van.Sajna vagy ejjel,vagy a masodik muszak utan jut idom a szerkesztesre..FEluletes vagyok,ez igaz.Tervezem hogy atnezem az egeszet egyszer ilyen szempontbol,de sosem jutok el odaig..
Kis turelem,majd szep lassacskan kijavitgatom:)Bar szerencsere aki akarja igy is megerti a recept lenyeget.Ez nem a mindmegette oldala,par allando latogatom van,eddig meg elneztek ezt a hianyossagot nekem:)Szerencsere..
Erika |
Jo az oldal. De hol marad a helyesiras? az is fontos.... |
nagyon ügyi weblap:)
Dalmi |
Sya
Reméljük most már itt a tavasz és a jó idő és hamarosan a tavaszi szünet is, hiszen nincs annál jobb mikor az ember reggel napfényre kell és este holdfénnyel alszik el és kint lehet a szabadban vagy jókat bulizhat a jó időben.
Nagyon színvonalas a honlapod! Nagyon tetszik nekünk!Ha van kedved nézd meg a mienket is! A mi honlapunk tánccal, csajokkal, pasikkal és minden egyébbel foglalkozik! A honlapunk célja, hogy sokan sportoljanak és táncoljanak!
Most megújult külsővel és rengeteg új képpel várunk!
Rengeteg puszy:
Just Like You
|
Szia!:)
Orulok hogy gyakran latogatsz hozzank es hasznalod is a recepteket!A suti recept amit kuldtel nagyszeru,kifogom probalni es majd referalok rola,ok?:)
Koszi megegyszer es ha van meg ilyen finomsagod,hozzd nyugodtan.Kar ide,vagy akar a forumba,ahol nyithatsz sajat topikot is:)
udv:ERika |
szija! az oldal nagyon jó,gyakran használom fel a recepteket! bár 17 éves vagyok..szeretek főzni,és szeretném megosztani egyik receptemet,hogy gozdagodjon az oldal!:) pesrze ha nem gond.ezt egy kedves barátomnak csináltam szülinapjára
Narancsos Pudongkrémes Torta
a tortaalap egyszerű piskóta,körformában kisütve.ha kész 3 részra kell vágni vizszintesen. majd errejön a szintén egyszerű-narancsos csoki puding krém. egy nagyobb torta alaphoz kell 2zacskós csokipuding,de finomabb ha te csinálod(ha kell valakinek,szivesen leírom a receptet)miközben a puding fő,addigra 2 nagy narancs héját lereszelem,cukorral és tejszinnel öszekeverem. majd a pudingba,ha lehült,(ha kezd dermedni,meg kell kavarni.ez kb fél órásművelet,5percenként kavarod,akkor jó)belerakom a narancshéjas keverékemetés egy ek-nyi margarint,csomomentesre keverem,majd felvágok narancsgerezdeket,és aztis belerakom majd összeturmixolom.megkenem vele a tortalapokat,és voila 1 óra alatt kész egy nagyon finom torta.diszitésként én narancskarikákat rakok a tetejére,és vezsek ezüst színü tortabevonó zizit(én már csak igyhivom) nagy gömbökben,és formákat,betüket lehet bellelőle kirakni,és szerintem nagyon passzol.eddig sikert aratott:) |
Szia!
Koszi hogy szoltal,beallitottam a husveti oldalakat+ egy kis husveti hangulatot is kapott a lap..
Ezer halam! HA van neked is bevalt husveti recepted,kerlek oszd meg velunk a forumban,vagy vendegkonyvben!
KOszi:Erika |
Hali!
Húsvéti recepteket nem akarsz felrakni? |
DOUKISSA (Latsia 56763)
300 g főzőcsokit 25 dkg sótlan vajjal /nem margarin!!/ felolvasztunk, majd kicsit kihűtjük. Belekeverünk 3 tojást és 1 vaníliás cukrot, majd beletördelünk 300 g kekszet. Elkeverjük és egy fóliázott őzgerincformába töltjük és lehűtjük. Na ez a csúcs!:O))
Ha elkészítem, utána sorozatosan készítenem kell, mert annyira ízlik a Fiúknak. Én úgy szoktam csinálni, hogy a keksz mellé teszek diót, beleteszem egy nylon zacskóba, a zacskót egy konyharuhába, és klopfolóval megütögetem. Így nem apró, hanem inkább durvább darabokat kapok. |
frissen sült zsömle:
Hozzávalók: 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 3 db kockacukor, só, 1 kg liszt (ebből lehet 20 dkg rozs), 20 dkg gabonapehely.
A kelesztőbe a langyos tej, cukor, élesztő és evőkanál liszt keverékéből kovászt készítünk. Kb. 5 percre zárjuk le az edényt. Majd adjuk hozzá a lisztet, rozsot, gabonapelyhet. Langyos sós víz segítségével kalács lágyságú tésztát készítünk. Kelés után (lehet többször is) zsírozott, lisztezett tepsire cipókat formálunk. Gőzös sütőben sütjük. Ha megpirult, sós vízzel átkenjük a zsömlék tetejét.
|
Mirinda szelet Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás,
4 evőkanál liszt,
4 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál kakaópor,
1 csomag sütőpor,
1 dl étolaj
Krémhez:
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
25 dkg túró
Mázhoz:
2 csomag vaníliás pudingpor,
7 dl szénsavas narancslé (mirinda)
Elkészítés: A hozzávalókból téglalap alakú tésztát sütünk, sütőpapírral kibélelt tepsiben. A krémhez valókat habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük. A narancsmázhoz valókat összefőzzük. Mikor langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt rombusz alakúra szeleteljük.
|
Szia!
Neked mi a véleményed erről? Kérlek nézd meg, mert csak "sokan
tudunk ellene tenni"!
KÉRLEK EZT SE HAGYD KI, MERT MINDEN DOLGOZÓ EMBERT
ÉRINT. Ha te még tanuló vagy, akkor is tudod miről van szó, hiszen Te
is dolgozó ember leszel!!!!!!!!!!! Bocsánatot kérek, ha ezzel zavarlak, de
nagyon fontos lenne!!
Minden alkalmazottnak egyforma fizetett szabadságot?
Fizetett napot a hétvégére eső ünnepek helyett?
Szia! Banner, vagy linkcsere?
Honlapomon nemrég megjelent CD-mről saját zenéim letöltése, valamint zenei oktatás, és sok jó együttes, előadó honlapja egy helyen, és még rengeteg játék !!!
|
Váradi sonkás kocka: főtt-füstölt sonkát (lehetőleg igazi, de nem zsíros parasztsonkát) ledarálunk (cirka 20-25 dkg). Főzünk ki nagykocka tésztát (kb. ugyanannyit szoktam, mint a sonka), hozzákeverjük a darált sonkát, törött borsot, 1-1,5 dl tejfölt, 2 tojás sárgáját és a két habbá vert fehérjét. Kiolajozott formában sütjük, míg teteje kicsit megpirul. Nem egy diétás kaja, de nagyon finom. A tányéron még tejfölt is szoktunk tenni a tetejére, de apám pl. inkább savanyúsággal szereti. :) |
Köszönöm, hogy megkerestél a receptajánlattal, ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik! Mano |
[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]
|