Harapj a világba...
Harapj a világba...
Menű
 
Szendvicsek
 
Saláták
 
Tészták
 
Tojas ételek
 
Hús ételek
 
Vegetáriánus
 
Burgonyábol
 
Édességek
 
Turmixok
 
Levesek
 
Gyereksarok
 
Evszakok
 
Hála adás
 
Vendégkönyv
[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

2006.12.21. 13:36 Idézet
Sunerika gyümölcsös sütije:
3 bögre liszt
1 bögre porcukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
2 tojás
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
A száraz hozzávalókat keverőtálba öntöm, jól összekeverem. Utána a tálba öntöm a nedves cuccokat is, robotgéppel simára keverem a tésztát (hamar megy, 2-3 perc). Margarinnal kikent, liszttel megszórt tepszibe simítom a tésztát. Tetejére cikkekre vágott őszibarackot (vagy felezett, hámozott szilvát) nyomkodok, fahéjas porcukorral megszórom, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm (cirka 30 perc).

2006.12.16. 20:26 Idézet
Szio!Mikor kuldted?Ma meg nem neztem,de elotte tuti nem,pedig kuldtem neked en is privit ott...VArtam a valaszt/:)

2006.12.16. 10:10 Idézet
Hát nem akarok tolakodó lenni............Megkaptad az origós üzimet? üdv:erzsi

2006.11.27. 23:12 Idézet
Vödrös savanyúság
Hozzávalók:
  • 8 l víz
  • 2 l 10%-os ecet
  • 24 dkg só
  • 80 dkg cukor
  • 1 evőkanál köménymag
  • 1 evőkanál szemesbors
  • 1 evőkanál szalicil
  • 12 db babérlevél
  • 1 evőkanál borkén
  • 1 evőkanál koriander
  • 1 evőkanál mustármag
  • 12 db meggyfalevél
  • 3-4 db torma
  • + zöldségek

  • Elkészítés: A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folyamatosan lehet rakosgatni. Minden pótlás után 8 napot kell várni, utána fogyasztható.

    Olyan, kb. 20 l-es, műanyag vödröt kell hozzá vásárolni, aminek jól záródó teteje van. A szobafestők szoktak ilyen ovális, műanyag tetős vödröt használni. Háztartási boltokban kapható. Az a jó ebben a receptben, hogy egész télen folyamatosan lesz savanyúság, mindig annyit vehetsz ki belőle, amennyit akarsz, és a maradék nem romlik meg, és olyan zöldségeket raksz bele, amilyeneket akarsz.

    Megjegyzés:
    Nálunk a család savanyítva olyan zöldségeket is megeszik, amit más formában nem szeretnek: pl. ilyen a karfiol, a tök vagy a cukkini.

    2006.11.27. 23:11 Idézet

    Szia VAlusa:)

    En meg nem,de egy ismerosom kiprobalta a sorkiflis receptet,allitolag nagyon jo lett!!!:)

    Koszonjuk..En is tervezem megsutni,de sajna most rohanas az eletem..TAlan a hetvegen majd lesz ra idom..REmelem:)

    Szioka:Erika


    2006.11.15. 18:01 Idézet

    Szia Erika!Remélem sikered lesz a receptjeimmel. Kíváncsian várom a véleményedet.

    Valusa


    2006.11.14. 17:55 Idézet

    szia:)

    Kiprobalom,mert en sem birom a szalalkalit:)

    Koszike!:)


    2006.11.13. 19:30 Idézet

    Szia Erika!

    Láttam a pogácsás receptek között eg sörkiflit. Nekem van egy másik fajtám, mert nem igazán bírom a szalakáli szagát. írom:

    Sörkifli

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 dl olaj, 6 dl tej, 5 dkg élesztő, 3 teáskanál só, pici cukor

    Tetejére: tojás, magok, vagy só, vagy sajt vagy…….

    Elkészítés: az élesztőt pici cukorral a 6 dl tejben felfuttatjuk. A lisztbe keverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, és az élesztős tejet. Összegyúrjuk, hosszú hengert alakítunk ki belőle és azt 8 részre osztjuk. (8 cipót készítünk)

    Mindegyik cipót kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk és 8 részre felvágjuk. A szélesebb oldaluknál kezdve feltekerjük, és kifli formájúra igazítjuk. (kapunk összesen 8x8 azaz 64 db kiflit).

    A tetejüket tojással megkenjük, és különböző dolgokat tehetünk rá pl: sajtot durva szemű sót,  köménymagot ….

    Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és itt hagyjuk megkelni. (Kb.1 óra.)

    Előmelegített sütőbe tesszük, és úgy sütjük.

    Kevésbé macerás, ha a cipókat téglalap alakúra nyújtod ki, és úgy teszel rá sajtot, sonkát…., és feltekered, mint a bejglit.(8 rudat tudsz készíteni)  Tojással megkened, zsírozott, lisztezett tepsibe teszed, hagyod kelni, (kb.

    1 óra) előmelegített sütőbe teszed és úgy sütöd. Mikor kész, úgy szeleteled fel, mint a rétest vagy a bejglit.

     Ha soknak találod a mennyiséget, úgy nyújtás előtt a felét le lehet fagyasztani.  Valusa


    2006.11.13. 17:03 Idézet

    Szia!

    Koszi a receptet,nagyon jonak tunik,hetvegen kiprobalom majd:)

    Erika


    2006.11.12. 18:18 Idézet
    Szervusztok. Valusa vagyok, és most fedeztem fel ezt az oldalt. Remélem sok jó ötletet találok, és én is tudok nektek adni. Máris írom a családom egyik kedvencét.

    Zöldbabos csirke

    1 üveg leszűrt szeletelt gombakonzervet

    1 üveg leszűrt zöldbab konzervet 

    1 tubus csemege gulyáskrémet

    1 tubus csemege paprikakrémet ( vagy piros aranyat)

    1 szál lángolt kolbászt felszeletelve  ( ez lehet kevesebb is ízlés szerint)

    1 db hagymát olajban megpárolva.  alaposan összekeverünk.

     

    A csirke darabokat  ( comb, mell, vagy pulykamell….) sózás nélkül elősütjük. ( csak fehéredésig, egy kicsit lehet piros)

     

    Jénaiba, teflonba, vagy római tálban sütjük úgy, hogy:

     

    lerakunk egy sort a keverékből, rátesszük a csirke darabokat,  ráöntjük a maradék keveréket, majd az egészet befedjük bacon szalonnával. (más szalonna nem jó, mert az nagyon zsíros)

     

    Lefedve kb : 1 órát sütjük.


    2006.11.05. 15:14 Idézet

    Koszi,orulok hogy tetszik!:)

    Erika


    2006.11.04. 19:48 Idézet
    SZia! Tetszik az oldal, és rajta lévő receptek, fel is veszem a könyvjelzők közé. :) Jóétvágyat mindenkinek! :D

    2006.10.23. 14:35 Idézet

    Tisztelt címzett!

     

    Értesítem, hogy mától önök is a Toppon vannak J. Ugyanis az oldala elérhetőségét a http://recept.toppon.hu  oldal szerkesztője kihelyezte az oldalra, ami tartalmában ötvözi a tematikus linkgyűjtemények és a cégtárak előnyeit.

    Amennyiben nem járul hozzá, hogy az elérhetősége oldalunkon megjelenjen, kérem jelezze és levesszük. Az oldalon lehetőség van cégeknek, vállalkozóknak, hogy tevékenységüket bemutassák képekkel és leírással megyei bontásban. Kérjük, ha teheti a kölcsönösség jegyében helyezze ki elérhetőségünket az oldalán. Lehetőség van témák szerint saját linkgyűjtemény szerkesztésére, amit felhasználhat saját népszerűsítésére is.

    Reklámcsere partnereket keresünk.

    Nézzen körül nálunk, hátha még valamelyik aloldalunkra feltehetjük a linkjét.

    „Ha valaki fent van a Toppon mindenki akar belőle egy szeletet!”

    Banner kihelyezése akár 3000ft+áfa/hónap. Vagy 5ft/megjelenés.

     


    2006.10.22. 14:46 Idézet
    A töltelék ugyan az, mint amit a csirke böre alá töltenek mások, csak jóval több.
    Jó nagy hagyma megpiritva, amikor lehült, bele a beáztatott 3 zsemlét, az elkapart csirkemájat, a 3 felvert tojást, sót majorannát, borsot és vágott petrezselnymet.
    Ezt halmozom a husik tetejére. Meglocsolom olajjal és sütöbe 180°C-on mig elkészül, kb másfél óra.


    2006.10.17. 19:47 Idézet

    szia:)

    Megprobalok egy keresot feltenni..addig is itt egy bolognyai recept a vendegkonyvben talaltam meg,csirkemano irta be..

    Bolonyai szosz
    1/2-1 dl olaj, 3/4 kg hagyma, 70 dkg darálthús, 4 db répa, 1/2 kg gomba, ha van és valaki szereti 1/2 zeller gumó kb. 1 kg sűrített paradicsom, 1-2 evőkanál oregánó, 1-2 evőkanál bazsalikom, 1-2 evőkanál rozmaring, só, és legalább 1 liter víz. A szokásos módon a lereszelt hagymát az olajon megdinsztelem. Aztán a darálthússal is piritom egy kicsit, a reszelt répa és a reszelt gomba következik. Nem tévedés attól gyors recept mert mindent a robotgépen reszelek le, volt amikor kihagytam belőle valamit, de akkor nekünk nem izlett. Hagyom a kuktában főni kb. úgy 1 órát. Kiürült margarinos dobozban (1/2 kg) elrakom a fagyasztóba...

    2006.10.17. 18:15 Idézet

    Hát jó lenne ide egy kerső mert pl:én bolonyai receptet keresek a gugli kidobja ezt az oldalt de én nem fogok 250 receptet meg bejegyszést végig olvasni egy recept miatt. Pedig nagyonb jó receptek vannak!

    egyébként gratulálok hozzá!


    2006.10.05. 13:00 Idézet

    Szia:)

    Orulok hogy beneztel!Itt vagyok csak sjna nincs eleg idom,pedig mar kellene valtoztatni..

    Jol vagytok?Kicsikkel minden rendben?

    Jo a recept amit hoztal,a a heten kifogom probalni..Talan a hetvegen,akkor ugysem melozok ha minden igaz.

    Vigyazzatok magatokra es gyere maskor is.NEzz korul vannak uj receptek,na meg majd a hetvegen is frissitek..

    szioka:Erika


    2006.10.04. 17:37 Idézet
    Ismét mano, hoztam egy receptet a fórumba a gyors kajákhoz :) Próbáld ki, nagyon finom, én holnap ezt fogok készíteni!

    2006.10.04. 17:29 Idézet
    Hű, nagyon rég jártam erre, talán emlékszel még: csirkemano a www.csaladioldal.try.hu -ról... először megijedtem, hogy már nem üzemel az oldal, mert a tavaszi-nyári kezdőlap van kinn, de itt látom, hogy vagy :) Megyek is körülnézni!

    2006.10.03. 13:22 Idézet

    Szia!

    Orulok hogy tetszettek es amint lesz idom irok meg be..lapul meg nehany a receptes fuzetemben..

    Viszont ha neked van olyan amit itt nem talalsz,ird be a forumba legyszives!En is szivesen veszek uj recepteket:)

    Udv:Erika


    [Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

     

     

     

     

     

     


     

    ©2004Harapjavilágba
    All rihgts reserved.
    A honlapon található receptek es kepek kizárólag magán célra használhatoak fel. Más oldalon való megjelentetése csak az oldal üzemeltetőjének beleeggyezésével lehetséges!


    Harapjavilagba@gportal.hu

     

     

     

     
    AKTUALIS

     

     


     

    A receptekben legtobszor szereplo mertek egyseg az 1 csesze = 2.25 dl-es pohar.(Tokeletesen megfelel a celnak egy hagyomanyos teasbogre is,de ugyeljunk arra hogy mindig azonos cseszevel merjuk a hozzavalokat)

     


     

     Frissitesek:

    Hamarossan uj receptek kerulnek fel, erdemes visszanezni egy par napon belul..

     

     


     

     

     


     

     

    Megoszthatja velunk velemenyet esetleg kedvenc receptjeit a vendegkonyvben vagy a forumban..

    Erdemes benezni a forumba,hisz a latogatok foztek cimszo ala csirkemani nagyon finom recepteket tett fel..

    Ugyanitt igeny szerint barki nyithat sajat forumot is!


     

     

     

     

     

     

     
    Bejelentkezés
    Felhasználónév:

    Jelszó:
    SúgóSúgó
    Regisztráció
    Elfelejtettem a jelszót
     
    G-mail
    Felhasználónév:
    Jelszó:
      SúgóSúgó

    Új postafiók regisztrációja
     
    Idő
     
    Számláló
    Indulás: 2004-09-14
     

     

    A maradek elesztot legegyszerubben ugy tartosithatjuk,ha szetmorzsoljuk,majd napon,vagy langyos sutoben kiszaritjuk..


    Ugy fagyaszthatunk helytakarekosan,ha az etelt egy zacskoval kibelet teglalap alapu talba ontjuk,majd fagyas utan kiemeljuk belole a zacskos etelt..igy a kis teglakat egymasra teve,takarekoskodhatunk a fagyasztonk amugy is szukre szabott helyevel..

     
    Praktikák
     
    Jatek!!

    Erdekes jatekok, nyerni lehet veluk. E-goldra fizet.



     
    Link csere
     
    Látogatotsag nov.


    :: Toplapok Linktár

     

     
    Számoljuk ki!!

    Kivancsi vagy hany kaloriat egetsz el 20 perc  hazi munka kozben? Esetleg 10 perc konnyu aerobickal?

    Itt kiszamolhatod:

    Kaloria szamlalo 


    Nem tudod melyik etel hany kaloriat tartalmaz? Itt konnyen leellenorizheted:

    Etrend szamito..

     

    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?