[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]
Szia! Olyan ari vagy, hogy időnként benézel! Majd nemsokára levizsgázom, aztán több időm lesz :) csirkemano |
Jajj,koszonom:))Ugy orulok ha tetszik valakinek:)Sajna mostanaban eleg keves az idom..Dolgozom is sokat,meg hat mostmar strand szezon van:)Delutan meg oda megyunk,vagy teniszezni..De majd igyekszem meg tobbet feltenni:)
Jonnek a finom hideg nyari italok,gyumolcs salatak,stb..Bovul a BBQ is:) |
Szia! Változatlanul eszméletlen jók a receptjeid! Szeretem, hogy mindig aktuális és naprakész vagy! :-)))
Üdvözöllek: Harcoska |
Szia! Változatlanul eszméletlen jók a receptjeid! Szeretem, hogy mindig aktuális és naprakész vagy! :-)))
Üdvözöllek: Harcoska |
Bodza Ital Hozzávalók: 8 nagy bodzavirág 1 kg. cukor 2.egész citrom 2.db. citromsav vagy borkősav 7 liter viz. Elkészitése: 2 evőkanál cukrot karamelizálva kell a léhez adni. Az egyik citromot karikára vágva, a másikat félbevágva , kipréselés után adjuk a vizhez. A többi hozzávalót is a vizhez téve 24 órát állni hagyjuk, néha megkavarjuk, hogy a cukor elolvadjon. Szúrés után palackozva a hútóben 2-3 hétig is eláll/na/, ha meg nem innánk.
BODZA SZÖRP: 20-30 közepes nagyságú bodza virágot 3 liter hideg vizbe 3-6 órán át áztatunk, majd többszörös gézszűrőn leszűrúnk. Feloldunk benne 2,70 kg. cukrot, 4.db.(tabletta) citromsavat, 2 db. borkősavat 4-5 késhegynyi NaBenzoátot. Üvegbe tesszük, a tetejére NaBenzoátot szórunk. Én fel szoktam forralni egy kicsit, hogy biztosan elálljon/ Üdv.Robe
|
Gyulai kolbásszal töltött hús: Egy akkora darab pulykamellet használok hozzá, amekkorába belefér egy szál Gyulai kolbász. A húst felszúrom, kívűl-belül fűszerezem kakukkfűvel, bazsalikommal, őrölt fehérborssal, őrölt zöldborssal, majorannával, sóval. Egy éjszakán át a hűtőben tárolom a befűszerezett húst. Másnap a húst megtöltöm az egész szál Gyulai kolbásszal, hústűvel megtűzöm, a tetejére vékony Bacon-szalonna szeleteket helyezek, és alufóliával lefedett tepsiben sütöm 1/2 órán át, majd leveszem róla az alufóliát, és addig sütöm a husit, míg szép piros nem lesz. Hidegen vagy melegen egyaránt finom, rizst és áfonyaszószt szoktam mellé köretként adni.
Csirkeragu leves Hozzávalók: 70-80 dkg csirkeaprólék (nyak, szárny, hát, láb stb. ), 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 evőkanál liszt, 15 dkg borsó, 15 dkg gomba, petrezselyem, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors Elkészítés: A csirkeaprólékot 1, 5-2 cm-es darabokra vágjuk, a megtisztított hagymát finomra aprítjuk, és olajon megpirítjuk, sóval, borssal megszórjuk, és 2 dl vizet öntünk rá. Lefedjük, és kis lángon 45 perc alatt puhára pároljuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kockára vágjuk, az aprólékhoz adjuk, és fedő nélkül nagy lángon 2-3 perc alatt zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és 1 liter vízzel felöntjük. Nagy lángon felforraljuk, és először a zöldborsót, majd 5 percnyi főzés után a cikkekre vágott gombát hozzáadjuk. Kb. 1 evőkanál sóval és egy kevés cukorral ízesítjük, a felaprózott petrezselyemmel meghintjük, majd még 10 percig főzzük.
|
"Érdekes" leves Húslevesbe tegyünk egy kevés zúzott fokhagymát, szerecsendiót meg barna és fehérkenyér szeleteket egyben, pirítva. Főzzük úgy 10 percig - tök gusztustalan lesz! Amíg ez fő kibontunk egy üveg száraz fehér bort és lereszelünk legalább 30 deka ementáli sajtot. A bort belezúdítjuk a kenyeres löttybe (kb fele-fele arányban) és fölforraljuk, majd beleszórjuk a sajtot. Csodák csodája: a sajtot beszívja a szétfőtt kenyér, így a sajt nem ragad le és a kenyér sem lesz benne gusztustalan. Végül egy nagy adag tejszínnel dúsítom és főzöm még egy jópár percig. Érdemes egy félnappal előbb megcsinálni, hogy összeérjen. Végül pirított zsemlekockával vagy sajtos pirítóssal tálalom.
Rakott zsömle A tejfölt tojásssal, ha édesre akarod cukorral, mazsolával, mákkal, dióval, aszalt gyümölccsel, szegfűszeggel, fahéjjal, vagy ami még eszedbe jut; ha sósra, sóval, reszelt sajttal, reszelt hagymával, kaporral, egyéb zöldfűszerrel elkevered. A zsömlét (kiflit, kalácsot, kenyeret: ez egy tipikus maradékfeldolgozó recept:-)) diónyira vágva-tépve belekevered ebbe a masszába. Zsírozott-prézlizett tepsibe (tűzálló tálba) simítod. Tetejére prézli jön, vagy a sósnak sajt, édesnek lekváros tojáshab. Sütőbe be, hidegen melegen is jó. Édeshez lehet adni sodót, sóshoz valami sós mártást (vagy sört:-)))
Tejfölös meggyes pite 25 dkg vajat ugyanannyi porcukorral kikeverünk. Hozzáadunk 5 tojást, majd 50 dkg sütőporral elvegyített lisztet és 5 dl tejfölt. (Ez utóbbi két hozzávalót váltakozva a tojásos masszába dolgozzuk. ) 1 üveg kimagozott, lecsöpögtetett meggybefőttet meghintünk egy ek liszttel, és a tésztába forgatjuk. Kivajazott -kilisztezett tepsiben lassú tűznél sütjük
|
BARABERÁNAK KÜLDÖM EZT A RECEPTET,MERT KÉRTE!!!!
Liszt,tojás,fokhagyma,só,sör,sűrű masszává kevered a halfilét lisztbe forgatod majd a kapott masszába,bő olajban kisütöd:) jóétvágyat
köretnek egy tökmagolajos kevert salátát sült vadrizzsel ajánlok |
Szia nagyon jóóóóóóóóóóó az oldalad!!!!!!
www.viri94.gportal.hu
|
Szia! Örülök, hogy jártál nálunk! Én is többször jöttem már ide receptért! Nemsokára én is teszek még fel saját találmányú receptet, meg tortareceptet is, amit a héten próbáltam ki. Majd ide is elhozom :) csirkemano |
Szia!
Fantasztikus az oldal! :)) Van kedved elnézni az én oldalamra? A kutyusomról és más egyéb tök yo dolgokról szól. Még nem befejezett de már naon sok minden található rajta! Gyere el számítok rád!
Gazdi |
Szia! Elkészült Anyáknapi Összeállításom (ötletek, versek...) Ha van kedved, gyere nézd meg!
kösz
www.ztimea.gportal.hu
|
Szia:)
Huha..vannak receptek ahol nem szoktam merni a hozzavalokat.Ilyen a tejberizs is..CSak buritom a rizst a tejbe,szemmertekre:)Ha latom hogy kicsit tul sok,hozza szoktam onteni egy kis forro tejet amit a mikroba forrositok fel gyorsan..
Normal rizs fozesenel en 1 pohar rizst es 2 pohar vizet hasznalok..Akkor lesz porgos szemu..Ennek ugye szotyokasnak kell lennie,tehat kevesebb rizs vagy tobb folyadek kell hozza.Probald meg 1:3 aranyban talan,de a fejem nem tennem oda ezert:D Ja es nagyon koszonom a gyors recepteket,Remelem brenda jon ujra es nem dolgoztunk hiaba:D
szia:Erika
(nagyon jo a msik portalod is) |
Szia! Hoztam a fórumba a gyorsreceptjeim közül :) Meg jöttem keresni receptet mára, kipróbálom a narancsos tejberizst. Tipp: lehetne pontos mennyiségeket írni a tejre meg a rizsre? Én kezdő vagyok tejberizs terén... csirkemano
Apropó, a portálépítő oldalamat láttad már? Ha van kedved, kukkants be: www.csirkemano.try.hu |
Igen én is ilyesmire gondoltam, csak a fehérje por nélkül! :) Bár nem testépítés lenne a célom, csak hogy felszedjek némi súlyt, hogy legyen mit átalakítanom. De akkor nincs menekvés... megyek boltba kiegészítőért...majd! :)
Köszönöm a segítséget és az ötletet! Ha esetleg lesz még turmix recept biztos kipróbálom!
Gergő |
Kedves Gergo,koszonom:)
Turmix kesziteseben a ferjem van otthon(o rendszeresen edz,testepit)Megfogom kerdezni tole mit ajanlana neked. O is naponta issza a turmixait. Ezek a turmixok alltalaban tej alapuak,kulombozo magas feherje tartalmu taplalek kiegeszito porbol keszulnek gyumolcs(banan pl)hozzaadasaval. Magyarorszagon is minden testepito boltban lehet kapni ilyen porokat kulombozoz izesitesben. Gondolom te is valami ilyesmire gondoltal??! Vagy ha megsem, javits ki kerlek. Amugy a turmixox cimszo alatt a tejes turmixok kozott talalsz nehany receptet,amiket ezekkel a feherje tartalmu taplalek kiegeszitokkel elkeszitve kivalo turmixot kapsz.Termeszetesen szivesen teszek meg be ilyen recepteket.
udv:Erika |
[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]
|