[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]
Szia! Köszi, hogy benéztél! Nagyon jók az eddigi őszi receptek!
csirkemano
Van egy új oldalam, hátha érdekel; honlapkészítéssel kapcsolatos, vannak letölthető témák, sablonok, segítésggel együtt. Már karácsonyi résszel is bővült. www.mano-honlapkeszites.try.hu |
Anya féle uzsonnakrém
Hozzávalók:
40 dkg párizsi
40 dkg trappista sajt
10 db tojás
fél liter tejföl
1 evőkanál margarinkrém
ízlés szerint só, bors
|
Elkészítés: A párizsit a sajtreszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, majd a sajtot a kisebbik lyukon szintén lereszeljük. A tojásokat már felraktuk főni, és forrástól számított 10 percig főzzük. Így szép kemények lesznek, és nem lesz a sárgája körül a kékes bevonat. Ha a tojást megpucoltuk, a tojásszeletelővel úgy karikázzuk föl, hogy először keresztben, majd fordítunk rajta egyet, és hosszában is ugyanígy. Ettől kis csíkok lesznek belőle. Belerakjuk a párizsit, a sajtot, a tojást egy közepesen nagy tálba, hozzáadjuk a tejfölt és a kanál vajat. Ezt jól összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk. És kész. :)
Megjegyzés: Nagyon finom. Ez az adag 4 főnek két napi elég. Rakjunk bele több sajtot úgy, hogy éppen kenhető legyen. Rá a kenyérre, és mesés melegszendvics készül belőle! JÓ ÉTVÁGYAT NEKTEK!
| |
Marmint melyikre gondol?Lehet hogy csak gepelesi hiba es lemaradt..Ha megadja a recept cimet es hogy hol latta,megnezem es kijavitom!!
Koszonom:Erika |
Az almás sütibe nem is kell alma??? |
Dytta lángosa: "Lángos Hozzávalók: 25 dkg liszt 1,5 dkg élesztő 1 dl tej só, cukor, langyos víz
Kovászt készítesz a mikróban meglangyosított tejből, belemorzsolod az élesztőt, hozzáadsz egy kis kávéskanál cukrot és annyi liszetet, hogy pasztaszerű legyen. Ezt hagyjuk langyos helyen megkelni (kb. 10-15 perc). Ha kész, akkor hozzákeverjük a többi lisztet és annyi langyos vizet, hogy jó galuskatésztaszerű masszát kapjunk. Tetejét meglisztezzük és letakarjuk meleg konyharuhával. Kb. 40-50 perc alatt megkel a kétszeresére a tészta, ekkor deszkán ennyi tésztát 5-6 kisebb részre szétválasztunk és hagyjuk 10 percig pihenni. Az olajat felforrósítjuk és ekkor már lehet kézben kinyújtani és percek alatt készresütni a lángost. (Tehát ebből 5-6 lángos lesz |
SÓS PEREC 2dl langyos-meleg vizet, 10 dkg szobahőmérsékletű vajat, 1kiskanál sót és egy élesztőt elkeverünk. Hozzáadunk kb. 50-55dkg lisztet és addig verjük, hogy elváljon az edény falától. 2-szer kelesztjük - én kelesztőtálban szoktam csinálni és mikor először felpukkan a tál teteje, akkor visszanyomom és megvárom míg még egyszer pukkan. 32 db perecet szoktunk belőle csinálni. A kezeddel jó hosszúra sodrod az egyes darabokat és perecet formálsz belőlük. Két adagban lehet kisütni, magas hőfokon (5-ös). Mikor félig megsült rácsöpögteted a sós masszát. 3 kiskanál lisztet és1 kiskanál sótelkeverün kannyi vízzel, hogy sűrű massza legyen és ezt kenjük a félig megsült perecekre. |
Maffyn's szilvaval; 310 gram 3-4-szer atszitalt finom kalacs liszt 75 gram olajbogyo olaj vagy margarin 240 gram cukor 250 gram hideg tej 1 egesz tojas 1 sutopor 1 citrom reszelt hejja csipetnyi so kb: 30 darab erett szilva
A tojast, cukrot, olajat pici tejjeles soval habosra turmikszoljuk, lassan hozzadjuk a citrom hejjat az atszitalt sutoport es lisztet. Gyengeden elkeverjuk a hideg tejjel. A masszanak joghurt surusegunek kell lenni. Kivajazott es kenyermorzsaval meghintett 30cm-es atmeroju tepsibe tesszuk. A kette vagott szilvat a vagott felevel felfele belehelyezzuk a masszaba. Sutes kozben a szilva lesulyed a tepsi aljara. 140-150 fokos elomelegitett sutoben 30-40- percig szep pirosra sutjuk. Valtozatok; a torta tetejere lehet minden fele gyumolcsot tenni, csak vigyazni kell ne legyen lecses a gyumolcs. Mazsolaval es csokolade darabkakkal is nagyon finom.... Jo etvegyat hozza
|
Húsos tojás
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg vaj
5 tojás
25 dkg emmentáli sajt
1 doboz tejföl
só
bors
petrezselyemzöld
olaj
|
Elkészítés: A darált húst kevés petrezselymes-hagymas alapon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. Ha kész, kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tojásokat nyersen raütjük, reszelt sajttal megszórjuk, tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
| |
Szia Kedves Erikám!
Köszönöm szépen, hogy kitetted a linkjeimet! Én tegnap még csak a Galaktikus Birodalom oldalamig jutottam el... Most végigloholom azonban a két másik honlapom is, és pótlom! :)
Egyetlen kérésem lenne feléd, drága Erikám! Nagyon szépen kérlek, az írói oldalam nevét (Nauszikaá) írd át a címére a linkjeid között (Galaktikus Birodalom)! Előre is megköszönöm a fáradozásod! :)) Ha a Te oldalad kiírásában vétettem volna valahol, szólj nyugodt lelkiismerettel, és minden további nélkül módosítom magam is! :)))
Lenne egy picinke kérdésem feléd, kedves... Láttam nálad Barbi linkjét (egy karácsonyi oldal). Még amikor felfedeztem, írtam neki a vendégkönyvébe, és felajánlottam számára, hogy legyen a Christmas Time testvéroldala. Azon melegében ki is tettem a linkjét minden oldalamra, s a bannerét felhelyeztem a karácsonyi oldalam megfelelő helyére. A lány azóta sem rakta fel magához egyik linkemet sem, és nem tette ki a karácsonyi oldalam bannerét sem testvéroldalként, mi több, egy sor nem sok, de annyi reakciója sem volt még felém... ,,, O _ o ,,,
Nos, csak azt szeretném megérdeklődni tőled, kedves Erikám, mennyire ismered Barbit? Csak egy futó, felületes G-Portálos ismeretség, vagy esetleg barátok is vagytok/lettetek? Annyiban érdekelne mindez, hogy amennyiben el van utazva esetleg, s ezért még ennyi idő után sem látta a vendégkönyvbe tett bejegyzésemet, ne töröljem érdemtelenül az oldala elérhetőségeit a honlapjaimról...
Köszönöm a kedvességed! :) Szeretettel puszillak: NNC |
Szeretettel gratulálok ehhez az oldaladhoz is, kedves! :))) NNC |
Ma krumpli leves lesz(gulyas) meg meggyes bogrebn sult suti(stahl fele) Itt a receptje: Meggyet es cukrot osszekeversz,majd egy labasban addig melegited mig a cukor elolvad.Adhatsz hozza reszelt citromhejat,rumot is..Diot durvara torsz es belekevered a meggybe,es meg orolt fahejjal fuszerezed. Ezt a kevereket elosztod 4 bogreben(olyat hasznalj amit betudsz tenni sutobe,de ha nincs,egyszeruen megsutod valami tepsiben) Amig hul a kevereked addig 3 tojasfeherjet kikeversz 10 dkg cukorral+egy csipet soval es ezt a keverket elosztod a negy bogrebe a meggy tetejere.Megszorod keves cukorral a hab tetejet(szep arany szine lesz tole) es kb 20 perc alatt keszre sutod ugy hogy a bogreket egy tepsibe allitod.. |
1/2 l tejet felteszel melegíteni, mikor langyos, kiveszel belőle 5 evőkanálnyit-a többi tej még jó melegre melegedhet tovább. A kivett tejbe megy az elmorzsolt 5 dkg élesztő, 1 csipet cukor, 1 ek. liszttel keverjük, és langyos helyen állni hagyjuk feljönni. Ezután a többi meleg tejbe beletesszük a 20 dkg margarint, 1 teáskanál sót, 3 ek cukrot, utoljára 1 tojást, és kb. az 1 kg liszt 3/4-ét-ezeket összegyúrjuk, majd beletesszük az addigra kész kovászt és a többi lisztet is hozzá gyúrjuk-hogy jó rugalmas tésztát kapjunk. Aztán langyos helyen(én ma az ablakban:)-kelesztjük. A tepsikbe beletettem addig a sütőpapírt. Kikevertem 25 dkg túrót 2 vaníliás cukorral és 2 ek cukorral és 1 tojással. Miután megkelt 4 cipót csináltam, és mindből más lett: A kiflikhez kört nyújtottam, 16 cikkre vágtam, és barack lekvár ment bele. A kakaós és fahéjas csigához téglalapot nyújtottam, megtöltöttem feltekertem, majd feldaraboltam. A cukros kalácshoz kígyókat csináltam, és összefontam:) A túrós táskához kis négyzetek kellenek, belemegy a közepébe a túró, és a szemben lévő csücsköket kell jól összenyomni. Sütés közepes hőfokon, aztán ha pirul magasabbra venni, és végül még egy kicsit lassan sütni. kb. 20-35 perc, kinek milyen a sütője. Ebből az 1 kiló lisztből 3 nagy tepsi süti lett, és isteni finom volt! Ezentúl többször sütök, jó lesz a suliba uzsonnára:) Próbáljátok ki, megéri! |
Szuper az oldal.
|
Szia! Gratulálok az oldaladhoz!
Látogass majd meg engem is... :))
Ha akarsz egy nagyot nevetni, nézz be hozzám, rengeteg humorral, képpel, naponta frissülő rovatokkal, egyre bővülő tartalommal vár humorportálom!!!
|
Szia Erika!
Hoztam a fórumodba egy gyorskaját, majd nézd meg, állati finom, és nagyon egyszerű! Más hírem, hogy csináltam egy új honlapot, ha van kedved, nézz be: www.csirkemano.try.hu ez inkább design-nal foglalkozik. Ha nem is mindig írok, de szoktam jönni ötletekért ;))
csirkemano |
Kedves Erika,
Koszonom hogy irt a vendeg konyvben a http://www.bakonyvilla.20m.com weblapon.
Igy most tudok errol a kituno enyivalo es recept weblaprol! Tobszor jovok majd es meg nezem mien jo enyivaloban lehet "harapni". :-) Erika (Florida, USA)
|
Töltött kifli Hozzávalók: 11 db kifli, tej, 1/2 dl tejföl, 20 dkg darált parizer, 10 dkg bacon, 2 db tejszínes krémsajt, só, bors, ételízesítő, reszelt sajt és tejföl a tetejére 10 db kifli végét levágjuk, középen átvágjuk, belét kiszedjük, így kis kürtőcskéket kapunk. A kiflivégeket, a belét, és még egy kiflit tejbe áztatunk. Az ázott, kicsavart kiflihez hozzáadjuk a tejfölt, a darált vagy apróra vágott parizert és bacont, a tejszínes sajtot. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés ételízesítőt is szórhatunk bele, de akkor ne sózzuk meg. Jól összedolgozzuk, és beletöltjük a kiflikbe. A végeit tejfölbe és reszelt sajtba mártjuk, és lekent sütőlapra egymás mellé tesszük. Tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Melegen és hidegen is finom.
|
[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]
|