Harapj a világba...
Harapj a világba...
Menű
 
Szendvicsek
 
Saláták
 
Tészták
 
Tojas ételek
 
Hús ételek
 
Vegetáriánus
 
Burgonyábol
 
Édességek
 
Turmixok
 
Levesek
 
Gyereksarok
 
Evszakok
 
Hála adás
 
Vendégkönyv
[Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

2005.11.04. 07:30 Idézet

Szia! Köszi, hogy benéztél! Nagyon jók az eddigi őszi receptek!

csirkemano

Van egy új oldalam, hátha érdekel; honlapkészítéssel kapcsolatos, vannak letölthető témák, sablonok, segítésggel együtt. Már karácsonyi résszel is bővült.
www.mano-honlapkeszites.try.hu


2005.11.03. 00:37 Idézet
Anya féle uzsonnakrém
Hozzávalók:
  • 40 dkg párizsi
  • 40 dkg trappista sajt
  • 10 db tojás
  • fél liter tejföl
  • 1 evőkanál  margarinkrém
  • ízlés szerint só, bors



  • Elkészítés: A párizsit a sajtreszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, majd a sajtot a kisebbik lyukon szintén lereszeljük. A tojásokat már felraktuk főni, és forrástól számított 10 percig főzzük. Így szép kemények lesznek, és nem lesz a sárgája körül a kékes bevonat. Ha a tojást megpucoltuk, a tojásszeletelővel úgy karikázzuk föl, hogy először keresztben, majd fordítunk rajta egyet, és hosszában is ugyanígy. Ettől kis csíkok lesznek belőle. Belerakjuk a párizsit, a sajtot, a tojást egy közepesen nagy tálba, hozzáadjuk a tejfölt és a kanál vajat. Ezt jól összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk. És kész. :)

    Megjegyzés:
    Nagyon finom. Ez az adag 4 főnek két napi elég. Rakjunk bele több sajtot úgy, hogy éppen kenhető legyen. Rá a kenyérre, és mesés melegszendvics készül belőle!
    JÓ ÉTVÁGYAT NEKTEK!

    2005.10.21. 12:59 Idézet

    Marmint melyikre gondol?Lehet hogy csak gepelesi hiba es lemaradt..Ha megadja a recept cimet es hogy hol latta,megnezem es kijavitom!!

    Koszonom:Erika


    2005.10.21. 12:09 Idézet
    Az almás sütibe nem is kell alma???

    2005.10.15. 21:03 Idézet
    Dytta lángosa:
    "Lángos
    Hozzávalók:
    25 dkg liszt
    1,5 dkg élesztő
    1 dl tej
    só, cukor, langyos víz

    Kovászt készítesz a mikróban meglangyosított tejből, belemorzsolod az élesztőt, hozzáadsz egy kis kávéskanál cukrot és annyi liszetet, hogy pasztaszerű legyen. Ezt hagyjuk langyos helyen megkelni (kb. 10-15 perc). Ha kész, akkor hozzákeverjük a többi lisztet és annyi langyos vizet, hogy jó galuskatésztaszerű masszát kapjunk. Tetejét meglisztezzük és letakarjuk meleg konyharuhával. Kb. 40-50 perc alatt megkel a kétszeresére a tészta, ekkor deszkán ennyi tésztát 5-6 kisebb részre szétválasztunk és hagyjuk 10 percig pihenni. Az olajat felforrósítjuk és ekkor már lehet kézben kinyújtani és percek alatt készresütni a lángost. (Tehát ebből 5-6 lángos lesz

    2005.10.15. 03:33 Idézet
    SÓS PEREC
    2dl langyos-meleg vizet, 10 dkg szobahőmérsékletű vajat, 1kiskanál sót és egy élesztőt elkeverünk. Hozzáadunk kb. 50-55dkg lisztet és addig verjük, hogy elváljon az edény falától. 2-szer kelesztjük - én kelesztőtálban szoktam csinálni és mikor először felpukkan a tál teteje, akkor visszanyomom és megvárom míg még egyszer pukkan. 32 db perecet szoktunk belőle csinálni. A kezeddel jó hosszúra sodrod az egyes darabokat és perecet formálsz belőlük. Két adagban lehet kisütni, magas hőfokon (5-ös). Mikor félig megsült rácsöpögteted a sós masszát. 3 kiskanál lisztet és1 kiskanál sótelkeverün kannyi vízzel, hogy sűrű massza legyen és ezt kenjük a félig megsült perecekre.

    2005.10.06. 07:20 Idézet

    Szia! klassz az oldalad.Nagyon sok fini kaja van itt.

    www.macsekok.gportal.hu


    2005.09.28. 21:56 Idézet
    Maffyn's szilvaval;
    310 gram 3-4-szer atszitalt finom kalacs liszt
    75 gram olajbogyo olaj vagy margarin
    240 gram cukor
    250 gram hideg tej
    1 egesz tojas
    1 sutopor
    1 citrom reszelt hejja
    csipetnyi so
    kb: 30 darab erett szilva

    A tojast, cukrot, olajat pici tejjeles soval habosra turmikszoljuk, lassan hozzadjuk a citrom hejjat az atszitalt sutoport es lisztet. Gyengeden elkeverjuk a hideg tejjel. A masszanak joghurt surusegunek kell lenni. Kivajazott es kenyermorzsaval meghintett 30cm-es atmeroju tepsibe tesszuk. A kette vagott szilvat a vagott felevel felfele belehelyezzuk a masszaba. Sutes kozben a szilva lesulyed a tepsi aljara. 140-150 fokos elomelegitett sutoben 30-40- percig szep pirosra sutjuk.
    Valtozatok; a torta tetejere lehet minden fele gyumolcsot tenni, csak vigyazni kell ne legyen lecses a gyumolcs. Mazsolaval es csokolade darabkakkal is nagyon finom.... Jo etvegyat hozza


    2005.09.21. 13:36 Idézet
    Húsos tojás
    Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 25 dkg emmentáli sajt
  • 1 doboz tejföl

  • bors
  • petrezselyemzöld
  • olaj

  • Elkészítés: A darált húst kevés petrezselymes-hagymas alapon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. Ha kész, kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tojásokat nyersen raütjük, reszelt sajttal megszórjuk, tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.


    2005.09.21. 07:42 Idézet

    Szia Kedves Erikám!

    Köszönöm szépen, hogy kitetted a linkjeimet! Én tegnap még csak a Galaktikus Birodalom oldalamig jutottam el... Most végigloholom azonban a két másik honlapom is, és pótlom! :)

    Egyetlen kérésem lenne feléd, drága Erikám! Nagyon szépen kérlek, az írói oldalam nevét (Nauszikaá) írd át a címére a linkjeid között (Galaktikus Birodalom)! Előre is megköszönöm a fáradozásod! :))  Ha a Te oldalad kiírásában vétettem volna valahol, szólj nyugodt lelkiismerettel, és minden további nélkül módosítom magam is! :)))

    Lenne egy picinke kérdésem feléd, kedves... Láttam nálad Barbi linkjét (egy karácsonyi oldal). Még amikor felfedeztem, írtam neki a vendégkönyvébe, és felajánlottam számára, hogy legyen a Christmas Time testvéroldala. Azon melegében ki is tettem a linkjét minden oldalamra, s a bannerét felhelyeztem a karácsonyi oldalam megfelelő helyére. A lány azóta sem rakta fel magához egyik linkemet sem, és nem tette ki a karácsonyi oldalam bannerét sem testvéroldalként, mi több, egy sor nem sok, de annyi reakciója sem volt még felém...   ,,, O _ o ,,,

    Nos, csak azt szeretném megérdeklődni tőled, kedves Erikám, mennyire ismered Barbit? Csak egy futó, felületes G-Portálos ismeretség, vagy esetleg barátok is vagytok/lettetek? Annyiban érdekelne mindez, hogy amennyiben el van utazva esetleg, s ezért még ennyi idő után sem látta a vendégkönyvbe tett bejegyzésemet, ne töröljem érdemtelenül az oldala elérhetőségeit a honlapjaimról...

    Köszönöm a kedvességed! :)  Szeretettel puszillak: NNC


    2005.09.18. 10:57 Idézet
    Szeretettel gratulálok ehhez az oldaladhoz is, kedves! :)))  NNC

    2005.09.13. 16:41 Idézet
    Ma krumpli leves lesz(gulyas) meg meggyes bogrebn sult suti(stahl fele)
    Itt a receptje:
     Meggyet es cukrot osszekeversz,majd egy labasban addig melegited mig a cukor elolvad.Adhatsz hozza reszelt citromhejat,rumot is..Diot durvara torsz es belekevered a meggybe,es meg orolt fahejjal fuszerezed.
    Ezt a kevereket elosztod 4 bogreben(olyat hasznalj amit betudsz tenni sutobe,de ha nincs,egyszeruen megsutod valami tepsiben)
    Amig hul a kevereked addig 3 tojasfeherjet kikeversz 10 dkg cukorral+egy csipet soval es ezt a keverket elosztod a negy bogrebe a meggy tetejere.Megszorod keves cukorral a hab tetejet(szep arany szine lesz tole) es kb 20 perc alatt keszre sutod ugy hogy a bogreket egy tepsibe allitod..

    2005.08.11. 20:33 Idézet
    1/2 l tejet felteszel melegíteni, mikor langyos, kiveszel belőle 5 evőkanálnyit-a többi tej még jó melegre melegedhet tovább. A kivett tejbe megy az elmorzsolt 5 dkg élesztő, 1 csipet cukor, 1 ek. liszttel keverjük, és langyos helyen állni hagyjuk feljönni. Ezután a többi meleg tejbe beletesszük a 20 dkg margarint, 1 teáskanál sót, 3 ek cukrot, utoljára 1 tojást, és kb. az 1 kg liszt 3/4-ét-ezeket összegyúrjuk, majd beletesszük az addigra kész kovászt és a többi lisztet is hozzá gyúrjuk-hogy jó rugalmas tésztát kapjunk. Aztán langyos helyen(én ma az ablakban:)-kelesztjük. A tepsikbe beletettem addig a sütőpapírt. Kikevertem 25 dkg túrót 2 vaníliás cukorral és 2 ek cukorral és 1 tojással. Miután megkelt 4 cipót csináltam, és mindből más lett: A kiflikhez kört nyújtottam, 16 cikkre vágtam, és barack lekvár ment bele. A kakaós és fahéjas csigához téglalapot nyújtottam, megtöltöttem feltekertem, majd feldaraboltam. A cukros kalácshoz kígyókat csináltam, és összefontam:) A túrós táskához kis négyzetek kellenek, belemegy a közepébe a túró, és a szemben lévő csücsköket kell jól összenyomni. Sütés közepes hőfokon, aztán ha pirul magasabbra venni, és végül még egy kicsit lassan sütni. kb. 20-35 perc, kinek milyen a sütője. Ebből az 1 kiló lisztből 3 nagy tepsi süti lett, és isteni finom volt! Ezentúl többször sütök, jó lesz a suliba uzsonnára:) Próbáljátok ki, megéri! 

    2005.08.08. 13:00 Idézet

    Szuper az oldal.


    2005.07.27. 17:02 Idézet
    Szia! Gratulálok az oldaladhoz!
    Látogass majd meg engem is... :))
     
    Ha akarsz egy nagyot nevetni, nézz be hozzám, rengeteg humorral, képpel, naponta frissülő rovatokkal, egyre bővülő tartalommal vár humorportálom!!!
     
     

    2005.07.26. 07:29 Idézet

    Szia Erika!

    Hoztam a fórumodba egy gyorskaját, majd nézd meg, állati finom, és nagyon egyszerű!
    Más hírem, hogy csináltam egy új honlapot, ha van kedved, nézz be: www.csirkemano.try.hu ez inkább design-nal foglalkozik.
    Ha nem is mindig írok, de szoktam jönni ötletekért ;))

    csirkemano


    2005.07.24. 15:17 Idézet

    Szia, nagyon jó az oldalad!

    //gportal.hu/portal/dufkacsalad/


    2005.07.01. 08:07 Idézet

    Kedves Erika,

    Koszonom hogy irt a vendeg konyvben a http://www.bakonyvilla.20m.com weblapon.

    Igy most tudok errol a kituno enyivalo es recept weblaprol! Tobszor jovok majd es meg nezem mien jo enyivaloban lehet "harapni". :-) Erika (Florida, USA)


    2005.06.24. 00:37 Idézet
    Töltött kifli
    Hozzávalók: 11 db kifli, tej, 1/2 dl tejföl, 20 dkg darált parizer, 10 dkg bacon, 2 db tejszínes krémsajt, só, bors, ételízesítő, reszelt sajt és tejföl a tetejére
    10 db kifli végét levágjuk, középen átvágjuk, belét kiszedjük, így kis kürtőcskéket kapunk. A kiflivégeket, a belét, és még egy kiflit tejbe áztatunk. Az ázott, kicsavart kiflihez hozzáadjuk a tejfölt, a darált vagy apróra vágott parizert és bacont, a tejszínes sajtot. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés ételízesítőt is szórhatunk bele, de akkor ne sózzuk meg. Jól összedolgozzuk, és beletöltjük a kiflikbe. A végeit tejfölbe és reszelt sajtba mártjuk, és lekent sütőlapra egymás mellé tesszük. Tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Melegen és hidegen is finom.


    2005.06.18. 16:09 Idézet

    [Friss hozzászólások] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

     

     

     

     

     

     


     

    ©2004Harapjavilágba
    All rihgts reserved.
    A honlapon található receptek es kepek kizárólag magán célra használhatoak fel. Más oldalon való megjelentetése csak az oldal üzemeltetőjének beleeggyezésével lehetséges!


    Harapjavilagba@gportal.hu

     

     

     

     
    AKTUALIS

     

     


     

    A receptekben legtobszor szereplo mertek egyseg az 1 csesze = 2.25 dl-es pohar.(Tokeletesen megfelel a celnak egy hagyomanyos teasbogre is,de ugyeljunk arra hogy mindig azonos cseszevel merjuk a hozzavalokat)

     


     

     Frissitesek:

    Hamarossan uj receptek kerulnek fel, erdemes visszanezni egy par napon belul..

     

     


     

     

     


     

     

    Megoszthatja velunk velemenyet esetleg kedvenc receptjeit a vendegkonyvben vagy a forumban..

    Erdemes benezni a forumba,hisz a latogatok foztek cimszo ala csirkemani nagyon finom recepteket tett fel..

    Ugyanitt igeny szerint barki nyithat sajat forumot is!


     

     

     

     

     

     

     
    Bejelentkezés
    Felhasználónév:

    Jelszó:
    SúgóSúgó
    Regisztráció
    Elfelejtettem a jelszót
     
    G-mail
    Felhasználónév:
    Jelszó:
      SúgóSúgó

    Új postafiók regisztrációja
     
    Idő
     
    Számláló
    Indulás: 2004-09-14
     

     

    A maradek elesztot legegyszerubben ugy tartosithatjuk,ha szetmorzsoljuk,majd napon,vagy langyos sutoben kiszaritjuk..


    Ugy fagyaszthatunk helytakarekosan,ha az etelt egy zacskoval kibelet teglalap alapu talba ontjuk,majd fagyas utan kiemeljuk belole a zacskos etelt..igy a kis teglakat egymasra teve,takarekoskodhatunk a fagyasztonk amugy is szukre szabott helyevel..

     
    Praktikák
     
    Jatek!!

    Erdekes jatekok, nyerni lehet veluk. E-goldra fizet.



     
    Link csere
     
    Látogatotsag nov.


    :: Toplapok Linktár

     

     
    Számoljuk ki!!

    Kivancsi vagy hany kaloriat egetsz el 20 perc  hazi munka kozben? Esetleg 10 perc konnyu aerobickal?

    Itt kiszamolhatod:

    Kaloria szamlalo 


    Nem tudod melyik etel hany kaloriat tartalmaz? Itt konnyen leellenorizheted:

    Etrend szamito..

     

    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?