Sajtos sült lazac
E 2005.12.03. 04:41
Sajtos sült lazac
Hozzávalók:
60 dkg lazac, 8 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 tojássárgája, 2 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, szerecsendió, citromlé, só.
Elkészítés: A halat felszeleteljük, megsózzuk és citromlével megcsepegtetjük. A vajjal kikent tűzálló tálban, alufólia alatt, sütőben megsütjük. (Kb 15 perc alatt.) Közben elkészítjük a mártást. A vajat, lisztet és a tejjel sűritve felfőzzük. (Besamell mártás.) A tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját és a sülthal levét. Belekeverjük a fűszereket, és a halra öntjük. A sajt maradék felét a tetejére szórjuk. Sütőben pirosra sütjük
|