Sved karacsonyi toke hal file:
2005.12.02. 14:02
Hozzávalók 4 személyre: 4 fej hagyma, 60 dkg tőkehalfilé, 1 kis doboz ajókafilé (ringli), 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk és kivajazott tűzálló tálba halmozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. Ráfektetjük a felszeletelt tőkehalfilét, amit csak borssal hintünk meg. 2. Az ajókafiléket villával kissé összetörjük, majd a levével együtt belekeverjük a tejszínbe. A hagymás halra öntjük és rámorzsoljuk a maradék vajat. 3. Fóliával lefedve, forró sütőbe toljuk. Kb. 30 percig sütjük. Burgonyapürével és főtt céklával körítjük
|