Parolt karfiol sajtszoszal
Erika 2005.02.24. 00:58
Az eredeti receptben szerepel a karfilon kivul meg brokkoli es gomba is,de nalunk csak a natur karfiolos valtozat jott be..
Hozzavalok:
-1 kozepes fej karfiol
-1/3 csesze viz
-1 evokanal margarin vagy vaj
-1 evokanal liszt
-1/2 csesze tejpor
-1/2 csesze reszelt sajt(ha lehet cheddar)
-1 kis konzerves gomba,szeletelt
-so
-bors
Elkeszitese:
Egy labasban feltesszuk a vizet forrni,majd beletesszuk a rozsaira szedett karfiolt,nehany percig forraljuk, majd alacsony fokozatra allitva 15-18 percig paroljuk fedo alatt. (vigyazzunk hogy ne fozzuk szet,maradjon kisse ropogos) Ha kesz,leszurjuk,lecsepegtetjuk.
Ekozben egy kisebb labasban felmelegitjuk a margarint,beleszorjuk a lisztet es a tejport s kozben folyamatosan keverjuk.Hozzadajuk a sajtot,majd legvegul a gombat.Alacsony hofokon par percig paroljuk,majd a karfiolra ontjuk.Melegen talaljuk.
|