Témaindító hozzászólás
|
2004.12.17. 07:37 - |
Stahl Judit konyhájából csináltam: Hozzávalók: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, só, bors, fél fej vöröshagyma, 1 ek pirospaprika, 15 dkg darált csirke, gulyáskrém, fél pohár száraz vörösbor, 25 dkg csavart tészta
Kifőzöm a tésztát. Közben besamelt készítek: felolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, elkeverem. Folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a tejet. Ha besűrűsödött, belereszelem a fokhagymát, beleszórom a sajtot, sózom borsozom, félreteszem. Olajon megpárolom a hagymát, a tűzről lehúzva megszórom a paprikával, beledobom a húst, sózom, borsozom, 1 ek gulyáskrémet nyomok bele, puhára pirítom. Egy tűzálló tálba szórom a tésztát, rá a húst, arra a mártást, kevés sajtot még reszelek rá, és forró sütőben 10-15 percig sütöm.
Finom lett! |
[3-1]
Rég jártam erre, de tegnap főzött a párom paprikás csirkét, és megbolondította majorannával! Aki még nem próbálta, itt az idő :) !
Hányféleképp lehet ezt még csinálni?! |
Ez nagyon jol hangzik..Koszi hogy elhoztad nekunk..Na mar most nezd meg a csirkes etelek kozott a csirke gomboc receptjet..Szerintem ezzel a csirke paprikassal isteni lenne!!:)) |
Stahl Judit konyhájából csináltam: Hozzávalók: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, só, bors, fél fej vöröshagyma, 1 ek pirospaprika, 15 dkg darált csirke, gulyáskrém, fél pohár száraz vörösbor, 25 dkg csavart tészta
Kifőzöm a tésztát. Közben besamelt készítek: felolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, elkeverem. Folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a tejet. Ha besűrűsödött, belereszelem a fokhagymát, beleszórom a sajtot, sózom borsozom, félreteszem. Olajon megpárolom a hagymát, a tűzről lehúzva megszórom a paprikával, beledobom a húst, sózom, borsozom, 1 ek gulyáskrémet nyomok bele, puhára pirítom. Egy tűzálló tálba szórom a tésztát, rá a húst, arra a mártást, kevés sajtot még reszelek rá, és forró sütőben 10-15 percig sütöm.
Finom lett! |
[3-1]
|