Harapj a világba...
Harapj a világba...
Menű
 
Szendvicsek
 
Saláták
 
Tészták
 
Tojas ételek
 
Hús ételek
 
Vegetáriánus
 
Burgonyábol
 
Édességek
 
Turmixok
 
Levesek
 
Gyereksarok
 
Evszakok
 
Hála adás
 
Forum
Fórumok : Egyszeru,gyors kajak elfoglalt mamaknak:) : meleg etelek(meleg szendok is) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
barabera

2005.04.09. 00:56 -

Hozzávalók:
-50 dkg párizsi
-5 dkg vaj vagy margarin
-3-4 db kemény tojás
-2-3 dl tejföl
-5 dkg reszelt sajt
-mustár, só, bors, Piros Arany ízlés szerint

A párizsit lereszeljük, a kemény tojásokat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, és az összes hozzávalót jól összekeverjük, úgy, hogy egyenletes massza kerekedjen belôle. A tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni a sûrûségét (ne legyen túl híg), ezért annak egy részét célszerû a végére hagyni. A kész masszát kenyerekre kenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és sütôben vagy szendvicsmékerben megsütjük. (Utóbbi esetben persze csukott szendvicset kell csinálni! Én a hagyományos megoldás híve vagyok.) Nagyon finom!!! 

[14-1]

csirkemano Előzmény | 2006.10.04. 17:36 - #14

Rakott karfiol másképpen

Nyersen megpucolunk, felkarikázunk krumplit, enyhén sós vízben megfőzzük, az se baj, ha nem egészen puhára. Közben egy másik edényben is vizet forralunk, a rózsáira szedett karfiolt belezuttyintjuk, egyet rottyantunk rajta.

Veszünk egy tűzálló tálat, kivajazzuk, alulra megy a krumpli, erre karikára vágott vöröshagyma, erre a karfiol, ezt sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Közészórunk baconszalonna kockákat, és nyakon öntjük tojással kievert tejföllel, amit meg is fűszerezhetünk kissé, végül reszelt sajttal megszórjuk, és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
A hagymától elmegy a karfiolnak az a jellegzetes szaga-íze, és marad egy elképesztően finom harmónia...


csirkemano Előzmény | 2005.07.26. 07:26 - #13

Paradicsomszósz zöld tésztához

Nagyon finom, egyszerű, gyors, színes! Kiváló vacsoraétel, bár mi ebédnek se vetjük meg...

Hozzávalók 3 nagy adaghoz

színes, mutatós csavart tészta, legjobb a zöld színű
fél kg érett paradicsom
2 ek olivaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl zöldség/csirkelevesalap (kockából)
kis csokor friss bazsalikom (vagy 2 kk szárított)
1 ek paradicsomsűrítmény
tálaláshoz reszelt sajt
bors

A paradicsomokat forrásban levő vízbe mártom, 20-30 másodpercre, majd leöblítem hideg vízzel, és lehúzom a héjukat. Összevágom őket.
Az olajat megforrósítom, beledobom a fokhagymát, de mielőtt megégne, lekapom a tűzről. Hozzáadom a paradicsomdarabokat és a levesalapot. Takarékon, fedő nélkül 10 percig főzöm, ekkor belekeverem a sűrítményt. Együtt főzöm további 5-10 percig. Az utolsó percben fűszerezem a borssal és a bazsalikommal. Botmixerrel lehet pépesíteni, ha túl darabos marad.
A tésztát a rajta levő útmutató szerint megfőzöm, majd a szósszal és reszelt sajttal meghintve tálalom.

Tipp: ha több szószt készítünk, fagyasztóban 3 hónapig tárolhatjuk!


csirkemano Előzmény | 2005.04.26. 12:48 - #12

Túrógombóc

Hozzávalók kb 18 gombóchoz: (ebben az arányban még mindig sikerült!)
50 dkg túró
4 tojás
2 dl búzadara (gríz)

Prézlihez:
5 dkg vaj
20 dkg zsemlemorzsa
cukor

Öntethez:
1-2 pohár tejföl vagy natúr joghurt
porcukor

A túrót picit megsózom, összegyúrom a tojásokkal, majd a darával. Legalább fél órát állni hagyom, hogy a búzadara megszívja magát.
A prézlihez a vajat megolvasztom, majd beleszórom a zsemlemorzsát. Kevergetve 3-4 percig pirítom, majd a tűzről levéve belekeverek kevés cukrot.
Annyi vizet teszek fel főni, hogy az első adag gombócot majd ellepje, picit megsózom a vizet. Ha forr, vizes kézzel diónál picit nagyobb gombócokat formázok, beleteszem a forrásban levő vízbe. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 5 percig főzöm, majd egyet kiveszek, kettévágom, hogy átfőtt-e. Ha igen, szűrőkanállal kiszedem, prézlibe forgatom. porcukorral édesített tejföllel/joghurttal tálalom.


barabera Előzmény | 2005.04.21. 01:09 - #11

Sajtkrémleves karfiollal - aki ezt el tudja rontani,annak gratulálok (odaégetés,túlforralás nem ér)

1 kilo karfiol
fűszerek
2 tubus sajtkrém

a rózsákra szétszedett, megmosott karfiolt vízzel és fűszerekkel,sóval(vegata pl.)felforraljuk,ha kész belenyomjuk a sajtkérmeket és újra összeforraljuk.


Jó étvit!

(így kb. 4 főnek kijön egy -egy hatalmas adag,lehet felezni is)By:gaudi

barabera Előzmény | 2005.04.21. 00:52 - #10

Bemasolom idfe poesje egyik receptjet amit maga kutyul egyik nap,mert nagyon jol hangxik,bar en meg nem probaltam ki..Szinten gyors es egyszeru..

Ma finomat főztem, de nem tudom, hogy hívják
nos némi olajon megdinszteltem apróra vágott hagymát, fokhagymát, rátettem egy maréknyi apróra vágott pulykamellet. Megpároltam, majd a kis kockákra vágott piros és zöld paprika következett, pár perc múlva két felkockázott paradicsom és egy cukkini (ez a courgette magyar neve ugye? a kis zöld tökre gondolok) került a serpenyőbe, só, bors, szerecsendió, gyömbér fűszerezte. szép színes lett és finom is, mikróban gőzölt kuszkuszra tálaltam.

poesje


csirkemano Előzmény | 2005.04.11. 06:56 - #9

Pudingos gyümölcsleves (habarás nélkül!)

Hozzávalók: fél l tej, 1 l víz, 3 ek vaníliás főzős pudingpor, fagyasztott vagy friss gyümölcs, ízlés szerint cukor

A vizet a tejjel felforralom, közben kevés tejjel és cukorral kikeverem a pudingport, amit ezután a forró tejhez adok. Sűrűsödésig főzöm, beledobom a gyümölcsöt. Ízlés szerint turmixolható is, ekkor krémleves lesz belőle. (Szerintem eperrel az igazi!)

 


csirkemano Előzmény | 2005.04.11. 06:53 - #8

Krumplileves tojással

Hozzávalók: krumpli, tejföl, tojás, zöldfűszer (pl. kakukkfű)

A krumplit kockára vágva enyhén sós vízben felteszem főni, külön a tojásokat is megfőzöm. Ha a krumpli megpuhult, egy pohár tejföllel összeturmixolom, zöldfűszerrel ízesítem, a főtt tojásokat belecsíkozom.


csirkemano Előzmény | 2005.04.11. 06:51 - #7

Szósz tésztához

Csak a hozzávalókat tudom megadni, a mennyiségeket ízlés szerint adagolom!
1 fej hagymát megpárolok olajon, aztán kb 25-30 dkg darált húst megpirítok rajta. Teszek hozzá 1 kis konzerv paradicsomsűrítményt, ketchupot, szükség szerint vizet, pörkölthöz való kockát, borsot, oregánót. Összerottyantom, esetleg botmixerrel turmixolom.
Tésztával, sajttal tálalom.


barabera Előzmény | 2005.04.09. 01:20 - #6

Sult virsli tojas agyban:

Hozzávalók:
- virsli 
- trapista sajt 
- tojás 
- tejföl 
- só, margarin

 Személyenként két virslit és két tojást lehet számolni. A virsliket bõrüktõl megszabadítjuk és hosszábban behasítjuk (nem kettévágjuk). Az ujjnyi vastag csíkokra szeletelt sajtot a hasítékba tesszük. A tojást felütjük egy tányérba, megsózzuk, teszünk bele két evõkanál (izlés szerint lehet több is) tejfölt és villával felverjük. (A tejföltõl lesz könnyû a tojás.) Egy teflon tepsit kikenünk margarinnal, beletesszük a virsliket (levegõsen, nem közvetlenül egymás mellé) és ráöntjük a tejföllel felvert tojást. Teljesen forró sütõbe tesszük, és figyelve, hogy oda ne égjen, (tetejét enyhén pirosra) megsütjük. Friss kenyérrel, csemege uborkával kiváló egytálétel. Jó étvágyat kívánok


barabera Előzmény | 2005.04.09. 01:09 - #5

sajtos virsli:

Hozzávalók:
 -1-2 zsemle 
-1 pár virsli 
- egy kis sajt 
-mustár, majonéz vagy ketchup

A virslit hosszirányban felvágjuk a közepéig, a sajtot pedig hosszúkás szeletekre vágjuk. Ezt követõen a sajtot beletesszük a virslibe, majd sütõben vagy mini grillben kb. 5 percig sütjük. Miután megsült mustárral, majonézzel vagy ketchuppal tálaljuk a zsemle mellé. Jó étvágyat!

 


barabera Előzmény | 2005.04.09. 01:05 - #4

Meleg szendvics ker loncshusbol:

Hozzávalók:
- 2 db nagy Löncshús konzerv (1,0 Kg) 
-1 db nagy Paradicsomsûrítmény konzerv (0,2 Kg) 
-1 pohár Tejföl (0,2 Kg) 
-mustár, bors, oregánó, piros arany

Összeborogatjuk a hozzavalokat, fûszerezzük mustáral, borssal, oregánóval piros arannyal ízlés szerint. (Esetleg más fûszerekkel, kinek mi a kedvence.) Az egészet jól összekeverjük, úgy, hogy a löncshúst már ne ismerjük fel benne. Kenyérre kenjük, megszórjuk reszelt sajttal. Felülrõl grillezzük. Utána tetszés szerint kecsöppel telenyomhatjuk a már megsütött szendvicsünket. Ha valaki szereti, akkor rakhat bele két pohár tejfölt is, de akkor egy kicsit folyós lehet a krém


barabera Előzmény | 2005.04.09. 01:03 - #3

Egyszeru sajtos tojasos:

Hozzávalók:
-néhány szelet kenyér vagy félbevágott kifli
-1-2 tojás
-10-20 dkg sajt
-vaj vagy margarin
-õrölt csemege paprika

A reggeli vagy éppen vacsora elkészítése nagyon egyszerû. A kenyérszeleteket vagy a kiflit megkenjük vajjal vagy mararinnal. Egy kis tálban felverjük a tojást, és a sajtot belereszeljük. Az így kapott masszát elosztjuk a megkent kenyereken vagy kifliken. A szükséges tojások száma és a sajt mennyisége attól függ, hogy mennyi szendvicset készítünk. Az elkészült szendvicseket forró sütõbe tesszük amíg a tojás meg nem sül rajta. Végül a sütõbõl kivett illatos szendvicseket megszórjuk egy kis õrölt paprikával, hogy a látvány is legalább olyan ínycsiklandozó legyen mint az illat


barabera Előzmény | 2005.04.09. 00:58 - #2

Almas szendvics

Hozzávalók:
-kenyér 
- vaj 
-savanykás alma 
- fahéj 
- fõtt tojás 
- reszelt sajt

A vajjal megkenjük a kenyérszeleteket, ráfektetjük a vékony karikára vágott almákat (miután kivettük a magházat). Megszórjuk egy kis õrölt fahéjjal majd a karikára vágott kemény tojásokat is elrendezzük rajta. Ezután már csak a reszelt sajt következik és egy pár percre betesszük a sütõbe, amíg ráolvad a sajt. Nagyon finom!


barabera Előzmény | 2005.04.09. 00:56 - #1

Hozzávalók:
-50 dkg párizsi
-5 dkg vaj vagy margarin
-3-4 db kemény tojás
-2-3 dl tejföl
-5 dkg reszelt sajt
-mustár, só, bors, Piros Arany ízlés szerint

A párizsit lereszeljük, a kemény tojásokat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, és az összes hozzávalót jól összekeverjük, úgy, hogy egyenletes massza kerekedjen belôle. A tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni a sûrûségét (ne legyen túl híg), ezért annak egy részét célszerû a végére hagyni. A kész masszát kenyerekre kenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és sütôben vagy szendvicsmékerben megsütjük. (Utóbbi esetben persze csukott szendvicset kell csinálni! Én a hagyományos megoldás híve vagyok.) Nagyon finom!!! 


[14-1]

 

 

 

 

 

 


 

©2004Harapjavilágba
All rihgts reserved.
A honlapon található receptek es kepek kizárólag magán célra használhatoak fel. Más oldalon való megjelentetése csak az oldal üzemeltetőjének beleeggyezésével lehetséges!


Harapjavilagba@gportal.hu

 

 

 

 
AKTUALIS

 

 


 

A receptekben legtobszor szereplo mertek egyseg az 1 csesze = 2.25 dl-es pohar.(Tokeletesen megfelel a celnak egy hagyomanyos teasbogre is,de ugyeljunk arra hogy mindig azonos cseszevel merjuk a hozzavalokat)

 


 

 Frissitesek:

Hamarossan uj receptek kerulnek fel, erdemes visszanezni egy par napon belul..

 

 


 

 

 


 

 

Megoszthatja velunk velemenyet esetleg kedvenc receptjeit a vendegkonyvben vagy a forumban..

Erdemes benezni a forumba,hisz a latogatok foztek cimszo ala csirkemani nagyon finom recepteket tett fel..

Ugyanitt igeny szerint barki nyithat sajat forumot is!


 

 

 

 

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Idő
 
Számláló
Indulás: 2004-09-14
 

 

A maradek elesztot legegyszerubben ugy tartosithatjuk,ha szetmorzsoljuk,majd napon,vagy langyos sutoben kiszaritjuk..


Ugy fagyaszthatunk helytakarekosan,ha az etelt egy zacskoval kibelet teglalap alapu talba ontjuk,majd fagyas utan kiemeljuk belole a zacskos etelt..igy a kis teglakat egymasra teve,takarekoskodhatunk a fagyasztonk amugy is szukre szabott helyevel..

 
Praktikák
 
Jatek!!

Erdekes jatekok, nyerni lehet veluk. E-goldra fizet.



 
Link csere
 
Látogatotsag nov.


:: Toplapok Linktár

 

 
Számoljuk ki!!

Kivancsi vagy hany kaloriat egetsz el 20 perc  hazi munka kozben? Esetleg 10 perc konnyu aerobickal?

Itt kiszamolhatod:

Kaloria szamlalo 


Nem tudod melyik etel hany kaloriat tartalmaz? Itt konnyen leellenorizheted:

Etrend szamito..

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?