Témaindító hozzászólás
|
2005.04.09. 00:48 - |
Parizsikrem:
-20 dkg parizsi
-5 dkg margarin
-1-2 evokanal kefir(tejfolel is finom)
-1 teaskanalnyi nagyon aprora vagott voroshagyma
-izles szerint gazdagithato meg:petrezselyem zoldjevel,mustarral,aprora vagott ecetes uborkaval
A hozzavalokat elkeverjuk,majd kenyerre tesszuk,gyumolcs teaval kinaljuk.Nagyon finom ez a keverek nem csak parizsibol,hanem maradek fott husbol,vagy sonkabol is.. |
[7-1]
Szia:)
Ez valoban nagyon fini es mutatos is,kivalo hidegtalra is.
Ugyanezt szoktam en is,de paprika helyett paradicsomba toltve(sajna az epem miatt nem birok sok peprikat enni)A paradicsom kalapjat leszedem,belsejet kanallal ovatosan kimerem,majd az ures paradicsomot toltom be.Ehez legjobb a kemeny paradicsom.Toltes utan,ugyanugy lehet szeletelni,mint a paprikat ..
udv:Era |
pipróbáltam a párizsikrémet! nagyon finom lett!:) de hogy már énis hozzájáruljak a dolgokhoz:
Én egy egyszerűsített töltött paprika receptet mondanék el.Nagyon egyszerű,finom,és mutatós.Ki kell keverni körözött krémet(sztem ez nem ujdonság,ugyhogy a lépéseit és a hozzávalóit kihagynám) ezt a megmosott,és magháztalanított paprikába kanalazzuk.ügyeljünk rá,h mindenhova jusson.ezután be kell tenni a hütőbe,mig össze nem áll.ezután fel lehet szeletelni.diszités kreatívság szerint.:) |
Tojaskrem2:
Hozzávalók: -5-7 tojás -1 kis hagyma -tejföl -só, bors -1 kiskanál vegeta
A tojásokat keményre fõzöm. A tojássárgákat villával apróra töröm és hozzáadom az apró kockákra vágott tojásfehérjéket. Összekeverem, annyi tejfölt adok hozzá, hogy krémes legyen, sózom, borsozom, legvégül pedig belereszelem a hagymát. Jó étvágyat ! |
Serpenyos szendvics:
Hozzávalók: két-három szelet kenyér 2-3 tojás vöröshagyma, bors, só, porrá õrölt oregano, kakukkfû, pirospaprika
Beáztatom a kenyeret, kipréselem és egy tálba rakom. Ráütöm a tojásokat, némileg megfûszerezem és megsózom, pirospaprikát adok hozzá javitani egy picit a szinét. Homogénre keverem az igy kapott masszát. Lábasban kevés olajban megpiritom a nagyon apróra vágott vöröshagymát (lehet hozzá paradicsomlevet vagy pürét adni, feldobja az izét). Mikor a hagyma már megpirult, hozzáöntöm a masszát és lassú tûzön kikavarom.
|
Virsli kontosben:
-szemelyenkent 1-2 virsli
-1 csomag melyhutott leveles teszta
-1 tojas
A mélyhûtött vajastésztát fölengenjük, majd vékonyra nyújtva kb. másfél újjnyi széles csíkokat vágunk belõle. Személyenként egy vagy két virslit számítva, a tésztacsíkokkal úgy tekerjük be, hogy a tészta szélei fél centi szélesen fedjék egymást. Tojással megkenve, tetejét kevés reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütõben addig sütjük, amíg a tészta leveles lesz, és zsemleszínûre pirul. Általában fõzelékekkel, ízlés szerinti mártással, párolt zöldségfélével, petrezselymes, sült burgonyával és salátával tálaljuk, de vacsorára például adhatunk mellé nagy adag salátát, teát, rostos gyümölcslevet vagy tejes turmixot.
|
Tojaskrem:
-4 fott tojas
-5 dkg margarin
-1-2 evokanal tejfol(lazitasnak)
-aprora vagott voroshagyma es keveske mustar
-aprora vagott petrezselyem zold,bazsalikom(elmaradhat)
-so es bors izles szerint
A hozzavalokat elkeverjuk majd finom friss kenyerre kenve kinaljuk.Tetejere tehetunk retek vagy uborka szeleteket is.. |
Parizsikrem:
-20 dkg parizsi
-5 dkg margarin
-1-2 evokanal kefir(tejfolel is finom)
-1 teaskanalnyi nagyon aprora vagott voroshagyma
-izles szerint gazdagithato meg:petrezselyem zoldjevel,mustarral,aprora vagott ecetes uborkaval
A hozzavalokat elkeverjuk,majd kenyerre tesszuk,gyumolcs teaval kinaljuk.Nagyon finom ez a keverek nem csak parizsibol,hanem maradek fott husbol,vagy sonkabol is.. |
[7-1]
|