A tojásos hal
E 2006.07.24. 03:07
Anyukám pontyból készítette, de ezért én afrikai harcsa filét használok.
2 szelet filét lebőrtelenítek, kisebb darabokra feldarabolom, halfűszerrel, sóval bedörzsölöm, és egy picit állni hagyom.
Egy kisebb tepsibe jó egy újjnyi zsírt vagy olajat öntök, felforrósítom, és beleteszem a lisztben megforgatott halszeleteket.
A sütő legalsó fokán, a legmagasabb fokozaton, a hal mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Közben elkészítem a tojásos masszát. 5 db tojást felverek, beleteszek 2-3 dl tejfelt, majd a megmaradt liszttel és még annyival, hogy jó palacsinta sűrűségű masszát kapjak csomómentesre keverem.
Teszek bele egy kevés sót.
Amikor megsült a hal mindkét oldala, a masszát ráöntöm, egy fokkal feljebb teszem a sütőben, és a lángot leveszem 180-190 fokra.
Ez a tojásos massza gyönyörűen fel fog magasodni, szinte párnát von a hal fölé. Gyönyörű pirosasra sütöm. Hozzá készítek tejfölből, fokhagymából, egy kevés ecetből, pirospaprikával és sóval egy gyengén ecetes tejfölös mártást. Egy kocka tojásos hal, mellé a tejfölös mártás, nagyon finom.
|