eper krem leves
Erika 2005.04.21. 03:02
Hozzavalok:
-4 dl tej,
-2 dkg liszt,
-2 dkg vaj,
-30 dkg eper, -
-10 dkg kristálycukor,
-2 dl száraz fehérbor,
-1 citrom leve,
-2 dl tejszín,
- fél csomag vaniliáscukor.
Elkeszitese: "A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom a forrásban lévõ tejhez. Folytonosan kevergetve öt percig forralom. Az epret megtisztítom, megmosom, egyharmad részét félreteszem, a többit megcukrozom és fél óráig állni hagyom. A besûrített, kihútött tejet a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaniliás cukorral összeturmixolom. Finom szûrõn leszûröm, hogy az eper magvai ne kerüljenek a levesbe. Tálalás elõtt alaposan lehûtve csészékbe töltöm és a tetejét a félretett eperszemekkel díszítem."
|