Garnela rak Feta sajtos paradicsom szoszban
Erika 2005.04.21. 01:14
hozzavalok:
fel kilo rak, fel liter paradocsom szosz, 30 deka feta sajt, 4 gerezd fokhagyma,1 kis fej hagyma, masfel dl szaraz feher bor, fuszerek,fel csokor petrezselyem zold.
Elkeszitese:
A rakokat megtisztitjuk, felre tesszuk. 3 evokanal oliva olajon az aprora vagott hagymat es a fokhagymat megparoljuk, beleontjuk a bort es a paradicsom levet, majd fuszerezzuk, so bors,aki szereti egy kis eros paprika, vegeta.kb 10 percig fozzuk, hogy az izek osszerjenek, majd belerakjuk a rakot, es a nem tul aprora vagott zoldpetrezselymet. A rak hamar megfo, kb. 3-4 perc, majd utana a kockara vagott feta sajtot rakjuk bele, amivel mar csak 1 percig fozzuk, hogy egy kicsit osszerottyanjon. A sajtot vaghatjuk kockara felcentimer szer felcentimeter. Koret rizs, vagy makaroni teszta.
|