Nyari salata
Erika 2005.04.21. 01:12
Hozzávalók:
-550 gr újkrumpli -800 g zöldborsó -200 g spárga -90 g sonka, vékony csíkokra szelve -125 g vegyes salátalevél -100 g pecorino sajt (helyettesíthetjük parmezánnal is!)
az öntethez: -extra szűz olívaolaj - ecet -1 kiskanál cukor
Elkészítése:
Főzzük meg a krumplit sós vízben, amíg puha nem lesz. Szárítsuk meg, és vágjuk félbe, várjunk, míg kihűl. 2-3 perc alatt főzzük meg a spárgát és a borsót, majd hideg víz alatt hűtsük ki. Szárítsuk meg! Keverjük össze a spárgát, borsót, krumplit, és a sonkát egy tálban.
Az öntethez jól keverjük össze a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk. Végül a pecorino vagy parmezándarabokkal díszítsük a művet
|