Nyári rakott zöldségtál
Erika 2005.04.21. 01:08
Hozzávalók:
1 nagyobb patiszon, 1 nagyobb cukkini, 3-4 szem paradicsom, 1 fej lilahagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 deka margarin, vagy olivaolaj, friss petrezselyem, bazsalikom, majoranna apróra vágva, 3-4 dl tejföl, 1 ek liszt + 2 dl tej a besamellhez, 10 dg reszelt füstöltsajt.
Elkészítése:
Egy nagy jénait kivajazol, (megszórhatod zsemlemorzsával is), a negtisztított és felkarikázott zöldségeket állítva beleteszed, hogy épp kitöltse a tálat. A vajon megdinszteled az apróra vágott hagymát, fokhagymát, rádobod a zöldfűszereket, rászórod a lisztet, felengeded az egészet a tejjel, óvatosan, hogy ne csomósodjon, jól elkevered, majd hozzáteszed a tejfölt és a sajt felét. Ezt már nem a tűzhelyen, hanem félrehúzva. Ezzel a szósszal meglocsolod a zöldséget, a tetejére rászórod a maradék sajtot és be a sütőbe, nagy lángra. Kb. 25-30 perc alatt kész.
|