Osz(6) : Gesztenyekrémleves rumos mazsolával |
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Erika 2005.04.21. 01:06
Hozzávalók: - 10 dkg mazsola, - fél deci rum, - 25 dkg édes gesztenyepüré, - 8 dl tej, - 1 csomag vaníliás pudingpor, - 3 evőkanál cukor, - 1 csomag vaníliás cukor, - méz
Elkészítés:
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig fözzük. Lehúzzuk a tűzről, vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülö mixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és mézzel pettyezve tálaljuk akár melegen, akár hidegen
|