Garnela rak eros szoszban piritoson talalva
2013.04.21. 02:55
garnela rak magyarossan piritoson
1 csomag tisztitott garnela rak
voroshagyma
olaj - vaj
piros paprika
szarotott cseresznye paprika
apritott petrezselyem zoldje
Francia bagett
a hagymat aprora kockazom, a fokhagymat szinten jo aprora vagom. eloszor a hagymat az olajon vagy vajon uvegesre parolom,majd beleteszem a garnela rakokat . felrehuzom a tuzrol es megszorom a pirospaprikaval majd keves vizzel felengedem. Soval,borsal izesitem,majd izles szerint adok hozza az eros paprikabol is. A rak nem igenyel hosszu fozesi idot, szinte percek alatt kesz van. Probaljuk meg nem tul fozni. Ennek a legegyszerubb mondja ha elobb elkeszitjuk a porkolt alapot, majd mikor az osszefott akkor tesszuk bele a garnela rakokat es 3-4 percig fozzuk meg. Bar lehet talalni rizzsel vagy egyebb korettel is, mi leginkabb piritott bagett szeletekkel kedveljuk. talalas elott aprora vagott petrezselyem zoldjevel diszitjuk. Jo etvagyat!
|