Zoldseg agyban sult csirke
Erika 2005.02.09. 22:30
Mivel mindenfele zsiradek nelkul keszul, radasul rengeteg zoldseggel, igy az egeszseges etelek kategoriajaba sorolhato..
Elkeszitese:
Egy kisebb fej kelkáposztát két kisebb sárgarépát és ugyanennyi fehérgyökeret felkockázunk, összevagdosunk. Csirke alsó combokat, mell darabokat kevés sóval, borssal, vegetával fűszerezünk, és kéz alá helyezzük. Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával (úgy, hogy a tepsi széle is be legyen fedve!), majd erre rátesszük a zöldségkeverék felét. A zöldségekre fektetjük a csirke darabokat, és befedjük a maradék züldséggel. Az egész tepsit szorosan letakarjuk alufóliával, és fokozatosan melegedő sütőben cca. 1 óra alatt annyira megsütjük, hogy a csirke omlós legyen a zöldség alatt. Tejes tört burgonya illik hozzá. (Látható, hogy sem olaj, sem semmilyen zsíradék ehhez az ételhez nem kell.)
|