Tejfölös sült burgonya
Erika 2005.02.09. 22:08
Hozzavalok:
-nehany szem kozepes burgonya
-szeletelt szalonna
-tejfol
-so
-bors
-delikat
-reszeltsajt
-fokhagyma
-pirospaprika
Elkeszitese: A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és keresztbe szeletekre vágjuk, vigyázva, hogy a a krumpli alját ne vágjuk át. (csak mint a szalonnát szokás beirdalni) A szeletek közé vékony füstölt szalonnát vagy sonkát teszünk, a burgonyákat tepsibe helyezzük, a tetejüket sózzuk, borsozzuk, és olvasztott vajat locsolunk rá. Puhulásig sütjük. Mikor már majdnem kész, akkor tejfölben elkeverünk delikátot, pirospaprikát, reszelt sajtot, esetleg fokhagymát, s ezt a szószt a krumplik tetejére halmozzuk. Pirulásig sütjük tovább, majd savanyúval tálaljuk
|