Hazi keszitesu konyakos praline
Erika 2005.01.22. 14:49
Mert ne probalkozzunk meg ennek a finom edessegnek az otthoni elkeszitesevel?
Nem olyan nagy ordongosseg..
Hozzávalók:
(25 darabhoz)
-10 dkg fehér csokoládés tortabevonó, -50 darab praliné- vagy minyonpapír
A töltelékhez: -10 dkg tejszín, -2 teáskanál instant kávé, -4 cl konyak, -20 dkg tej tortabevonó, -2 deka fehér csokoládés tortabevonó
Elkészítése: Két darab süti alátétet fogjunk össze, egy ecsettel kenjük meg az olvasztott tortabevonóval, ha kihűlt, még egyszer ismételjük meg a műveletet. Hagyjuk megkeményedni, majd szedjük le róla a papírt. A töltelékhez főzzük fel a tejszínt, vegyük le a tűzhelyről, keverjük bele a kávét. Adjuk hozzá a konyakot és a felolvasztott tortabevonót. A konyhai robotgép kézi mixerével keverjük meg. Hagyjuk kihűlni, majd a robotgéppel verjük fel. A masszát töltsük habzsákba, majd nyomjuk a csokira. A fehér tortabevonóval egész vékony csíkokat húzzunk a pralinéra.
|