Tojasos nokedli kicsit maskepp..
Erika 2005.01.21. 22:47
Hmm erdemes kiprobalni,nagyon laktato..
A nokedlit olajos zsírozott vízben kifőzzük. Fele annyi morzsolt kukoricát is kifőzünk, ennek vizébe nem kell zsír, a kukorica szemek nem ragadnak össze. A kifőtt alapanyagokat alaposan összekeverjük egy lábasban, sózzuk, enyhén borsozzuk. Ha jól összekevertük, közepes lángon felhevítjük, és felvert tojást öntünk rá (15 deka keverékhez 2 tojást számítsunk). Az egészet enyhe kevergetés közben összesütjük (kb 5 perc). Azonnal tálaljuk a következőképpen. A nagyon forró tojásos nokedli-kukoricára reszelt sajtot szórunk, 1 percig várunk, hogy a sajt ráolvadjon, majd jéghideg tejfellel "megkoronázzuk" az egészet. Miközben a "művünket" készítettük, nagyon apróra vágott bacon szalonnát lepirítottunk. Ezzel a ropogós baconnal, és zsírjával megöntözzük a tányérokon a tejfölös-sajtos-tojásos-nokedli-kukorica finomságot.
|