Mexikoi rizs salata
Erika 2004.12.17. 02:17
Nagyon finom etel,erdemes megprobalkozni az elkeszitesevel,nem igenyel nagy ordongosseget..
Hozzavalok:
-Egy adag fott rizs(ha lehet ne feher)
-egy grillezett vagy sult csirkemell
-1 babkonzerv
-egy cseszenyi vekonyra szelt kaposzta
-egy adag porkolt alap kockabol keszitett szaft(elhagyhato)
-2 fele sajt reszelve
Elkeszitese:
Keszitunk egy porkolt alapot,ebbe belekeverjuk a fott rizst ugy hogy erjen minden szemet,de ne legyen szaftos,inkabb szaraz..
A csirkemellet apro kockara szeljuk.A bab konzervet leszurjuk.Egy mely talba teszunk egy adag babot,erre a szaftos rizst(ha szukseges soval es borsal utana izesitjuk a rizst),majd a tetejere a kockara vagott csirkemellet,majd megszorjuk a kaposztaval,tetejere reszelt sajtot szorunk.Melegen talaljuk.(a kaposztat es a sajtot csak talals elott teszuk ra es nem keverjuk ossze a hozzavalokat,hanem retegesen hagyjuk.
Keszithetjuk porkolt szaft nelkul is,de akkor a rizs fozolevebe mindenkeppen tegyunk 1 husleves kockat es egy csipetnyi orolt borsot is hogy izes legyen..
|