Burgonya feszek
Erika 2004.12.07. 01:09
Kivalo hasznositasa a maradek burgonya purenek, es tapasztalatbolo mondhatom a gyerekek is szeretik...
Hozzavalok:
-1 adag burgonya pure
-2-3 tojas
-1 csesze reszelt sajt
- 2-3 evokanal tejfol\
-keveske vaj
Elkeszitese:
A burgonya puret a tejfollel osszekeverjuk(lazitjuk),majd veszunk egy tuzallo talat(en 3 kis meretu,1 szemelyesben keszitem),vagy akar egy tepsit,es elteritjuk benne legalabb 2 ujnyi vastagon a burgonya puret.Ezutan egy merokanal aljaval kis feszkeket-melyedeseket nyomunk bele(annyit,ahany tojast akarunk ultetni bele)es mindegyik godrocskebe egy egy tojast utunk,vigyazva hogy a sargaja egybe maradjon.Kis darabka vajat szorunk ra,majd reszelt sajtal megszorjuk es sutobe toljuk.Tetszoleges allagura sutjuk a tojast..Aki lanyan szereti,csupan 2 percre tegye be,aki atsulve az addig mig a sajt rapirul.A sutobol kiveve,melegen a kis tuzallo talban hagyva talaljuk,vagy ovatosan egy adag burgonyaval egyutt tanyerra emeljuk..
Lehet gazdagitani a burgonya feszket,megpedig apro kockara vagott,majd ropogosra piritott baconnal,amit a burgonya purebe keverunk..De ugyanigy tehetunk bele parolt zoldsegeket is,esetleg a tetejere a tojas kore szorhatjuk,s ezutan tesszuk ra a reszeltsajtot..
|