Citromos csirke combok
Erika 2004.11.21. 14:23
Nagyon egyszeruen keszitheto sult, mely a citromtol kap kisse bolondos izt..
Hozzavalok:
-4 csirkecomb
-1 nagyobb citrom
-so
-bors
-olaj
-4 citromfu levelke(elhagyhato)
-vaj
Elkeszitese:
A csirke combokat tisztitas utan soval,borsal fuszerezzuk,es aprora vagott citromfuvel megszorjuk keves vajjal megkenjuk .Tuzallo talba tesszuk a combokat es alaposan megmosott vekony karikakra vagott,citromot elrendezuk a tetejen.Egy keveske vizet ontunk ala,majd foliaval lefedve a sutobe toljuk.Mikor a husunk atparolodott levesszuk a foliat,keves olajjal vagy olvasztott vajjal meglocsoljuk a combokat es keszre sutjuk.Rizsel,citrom karikakkal diszitve talaljuk.
Keszithetunk a vissza marado huslebol hozza martast,megpedig ugy,hogy a levet atforalljuk,lisztet dobunk ra,majd fekengedjuk vizzel,vagy huslevel,csomo mentesre keverjuk.Izles szerint utana fuszerezhetunk soval,borsal,esetleg keveske citromlevel..Termeszetesen hasznalhatunk a viz helyet tejszint is a felengedeshez..
|