Mezes -mazas pulyka
Erika 2004.11.20. 02:13
Maradjunk meg mindig a halaaadasnal..Egy finom sult mezzel,keves feherborral megbolonditva,zoldsegagyon...
Hozzavalok:
a pachoz:
-1 adag mez
-oroltbors
-kakukkfu
A pulykamelleket,esetleg combokat soval borsal fuszerezzuk,majd olajon serpenyoben hirtelen megpiritjuk szep pirosra.Ekozben egy tuzallo talba alaposan megtisztitott felbevagott zoldsegeket helyezunk.(repa,feherrepa,hagyma,fokhagyma,burgonya)
Az elosutott pulykat erre a zoldseg agyra helyezzuk,majd megkenjuk a tetejet az elore elkeszitett mezes mazzal.Keves szaraz feherbort ontunk ala,majd foliaval lefedve paroljuk,majd levesszuk a foliat es keszre sutjuk.A visszamarado pecsenyelebol szinten keszithetunk gravy martast,megpedig ugy,hogy keves lisztet szorunk ra,majd borral esetleg vizzel,huslevel felengedjuk.Gazdagithatjuk a martasunkat azzal is,ha a parolt zoldsegbol egy keveset szitan attorunk,a pecsenyelevel osszefrraljuk,majd ezutan lisztezzuk..
|