Lekváros kevert lepény
E 2007.08.11. 16:14
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj v. margarint, 2 egész tojás, 3 evőkanál lekvár, 1 késhegynyi szódabikarbóna, egy citrom reszelt héja, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg kicsi darabokra vágott dió.
Elkészítés: A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a lekvárt, a kakaóport, a lisztet a szódabikarbónával, s végül a tojások felvert kemény habját. Kisebb méretű, jól kikent tepsibe öntjük, tetejére rászórjuk a diót, s középmeleg sütőben 25-30 percig sütjük. Ha kihült, tetszét szerinti darabokra vágjuk. Meghinthetjük porcukorral, vagy csokimázt készíthetünk rá. A lekvár miatt sokáig eláll, puha marad.
|