Komenyes hejaban sult bebi burgonya
Erika 2004.11.05. 02:46
Kivalo koret sultek melle, de gazdagithatjuk vele salatainkat is. Legjobb hozza az apro burgonya, de az sem baj ha csak nagyobb peldanyok vannak otthon. Ezeket negyedeljuk alapos tisztitas - mosas utan, majd azonos modon keszitjuk..
Hozzavalok:
-10 bebi burgonya(vagy 4 nagyobb negyedelve)
-Olaj
-so
-bors
-komeny mag
Elkeszitese:
A burgonyakat alaposan megmossuk,kis kefevel jol megsikaljuk,hisz hejaban keszitjuk es fogyasztjuk.A kis burgonyakat egyben hagyjuk,a nagyobbakat daraboljuk.Ezutan megszorjuk alaposan soval,borsal,komeny maggal,meglocsoljuk egy keveske olajjal,majd sutolemezre helyezve a sutoben keszre sutjuk.Amikor felig kesz,keveske vajat teszunk mindegyik burgonyara,ropogosabb kulsot kapunk tole..
Hasznalhatunk rozmaringot is,kivaloan parosul a burgonyahoz.Ehetjuk az igy keszult burgonyat koeretkent,vagy akar salatainkat is gazdagithatjuk vele..
|