Sos,toltott-rantott palacsinta
Erika 2004.10.21. 03:22
Ha a csaladnak palacsintat sutunk,erdemes tobbet kesziteni,es nehany uresen maradt palacsintat eldugni masnapra ehez a finomsaghoz...
Hozzavalok:
-10 ures palacsinta
-1 adag daralthus porkoltnek megfozve(vagy maradek sertesporkolt ledaralva)
-1/2 csesze makaroni szosz
A panirhoz:
-liszt
-tojas
-zsemlemorzsa
-olaj a suteshez
Elkeszitese:
A daralthust megfozzuk porkoltnek,vagy kesz porkoltet daralunk le.Osszekeverjuk a makaroni szoszal,majd a husbol(nelegyen rajta szaft,mert ugy kifolyhat a tesztabol)mindegyik palacsinta kozepere egy kis halmot rakunk.Ezutan "parnara "hajtogatjuk,megpedig ugy,hogy eloszor a jobb szelet hajtjuk ra a palacsintanak,aztan a bal szelet,majd az also felet,svegul a felsot...
Ezutan hagyomanyos modon panirozzuk,es forro olajban aranybarnara piritjuk..(nem kell sokaig fozni,hisz a hus benne mar keszre van fozve)
Tartar martassal vagy sima majonezzel talaljuk melegen!
|