Zoldseg agyon sult csirke
Erika 2004.10.06. 03:11
Egyszerre keszul a sult es a parolt zoldseg koret..
Hozzavalok:
-1 egesz csirke
-zoldsegek vegyesen(repa,feher repa,hagyma,karfiol,stb..)
-pac le(Lasd a recept vegen!)
Elkeszitese:
A csirket alaposan megtisztitjuk,majd a paclevel jol bedorgoljuk,bele masszirozzuk..Belsejet sozzuk,borsozzuk.Ezutan egy tuzallo talba lerakjuk a zoldsegeket,majd erre helyezzuk a csirket.Keves huslevet ontunk ala,majd lefoliazzuk.Mikor a hus mar atparolodott ,levesszuk a foliat es keszre sutjuk.Talalaskor a csirket elomelegitett talra helyezzuk s a zoldsegekkel korbe rakjuk.
Hozzavalok a pac lehez:
-1/2 csesze oliva olaj
-2 gerezd fokhagyma
-kis csokor zoldseg zoldje
-bors
-so
-1 citrom reszelt heja
Elkeszitese:
A fokhagymat aprora vagjuk,a zoldsegzoldjet szinten felapritjuk,a citrom hejat frissen lereszeljuk,majd belekeverjuk az oliva olajba es soval,borsal izesitjuk.Hutoben is tarolhatjuk 1-2 napot.
|