Fokhagymas olaj
Erika 2004.09.28. 03:28
Kivalo martogato keszitheto belole ha hirtelen vendegek erkeznek..Pillanatok alat elkeszitheto,s nem kell hozza mas mint kenyer,olaj,fokhagyma,s nehany fuszer,keveske szoja szosz es nemi parmezan sajt.
Hozzavalok:
-1 deci oliva olaj
-4 gerezd fokhagyma
-so
-bors
-durvara tort pirospaprika
-egy teaskanal szojaszosz
-2 evokanal reszelt parmezan sajt
Elkeszitese:
A fokhagyma gerezdeket mepucoljuk,vekony szeletekre vagjuk,majd az olajat felmelegitjuk,beleteszuk a fokhagyma szeleteket es 10 prcig melegitjuk egyutt.Vigyazat!Nem forraljuk,csak lassu tuzon ossze melegitjuk.Soval,borsal es durvara tort szaritott pirospaprikaval fuszerezzuk,majd leszurjuk.Talalasa a kovetkezo:kis talba ontjuk a leszurt fokhagymas olajat,kozepebe lassan beleengedjuk a szojaszoszt,meghintjuk soval es borsalmajd a vegen a reszelt parmezansajtal.NEM KEVERJUK OSSZE!a kis talkat amibe bele tettuk ezeket,egy nagyobb tal kozepere helyezzuk,majd piritott bagettel korbe rakjuk.(A bagettet bevagdaljuk,majd sutoben megpiritjuk rozsaszinre.Ezutan korutjuk vele a szoszos talat..)
|