Pikans narancsos csirkemell
Erika 2004.09.27. 03:24
A rendkivuli izek kedveloinek..
Hozzavalok:
-2 kisebb csirkemell
-1/2 csesze szoja szosz
-1/2 csesze friss narancsle
-1 gerezd fokhagyma
-so
-bors
-1 narancs
Elkeszitese:
A csirkemelleket 2-3 nagyobb szeletre vagjuk,sozzuk borsozzuk enyhen es egy taba tesszuk.Ra tesszuk az apritott fokhagymat,a narancs levet es a szoja szoszt osszekeverjuk es szinten a mellekre ontjuk.30 percig minimum huttoben allni hagyjuk,hogy az izek jol atjarjak.Ezalatt a narancsot meghamozzuk,majd karikakra szeleteljuk es keves olajon hirtelen megsutjuk mindket felet.Szorhatunk ra keveske szegfuszeget is..A melleket a huttobol kivesszuk,lecsepegtetjuk majd serpenyoben mindket oldalan megsutjuk.Talalaskor elomelegitett talra helyezzuk,mindegyik szeletre egy karika sult narancsot teszunk,s a levevel meg is locsoljuk.Rizsel talaljuk. Diszithetjuk vekony csikokra vagott narancs hejjal..
A narancs sutesekor en megszoktam locsolni keveske rummal..nagyon finom aromat ad neki..
|