Gombas rakott krumpli csirke mellel
Erika 2004.09.26. 03:06
Nagyon laktato etel,s neve ellenere konnyen elkeszitheto is..
Hozzavalok:
-2 kozepes csirkemell
-15 deka gomba
-fel kilo burgonya
-1 kozepes fej voroshagyma
-1 tejfol
-keves liszt
-olaj
-so
-bors
Elkeszitese:
A csirke melleket felszeleteljuk,sozzuk,borsozzuk ,majd lisztbe forgatjuk,s mindket felet hirtelen megsutjuk olajon.A voroshagymat felkockazzuk,felteszuk keves olajon s uvegesre dinszteljuk,hozzaadjuk a felszeletelt alaposan megtisztitott gombat,megszorjuk soval,borsal,hozza adjuk a tejfolt es atforraljuk.Egy tuzallo talat kikenunk olajal,esetleg vajjal,majd a karikakra vagott megtisztitott burgonay elteritjuk benne.Megsozzuk a burgonyat es elrendezzuk rajta az elosutott hus szeleteket,majd a tejfolos gombas szoszal leontjuk.Floiaval letakarjuk es kis langon sutjuk,majd mikor mar majdnem kesz a foliat levesszuk es vilagosra piritjuk.
Erdemes a burgonyat is elofozni,felpuhara,majd ugy a tuzallotalba tenni,hisz a mellnek ekeves ido is eleg hogy atsuljon.Igy nem erhet bennunket meglepetes!
|