Rakott padlizsan ala Domi
Erika 2004.09.25. 04:14
Kislanyom egyik kedvenc etele.
Hozzavalok:
-2 kozepes padlizsan
-1 csesze`reszelt sajt
-keveske parmezan,vagy esetleg reszelt karavan sajt
-2 kozepes paradicsom
-friss bazsalikom
-2-3 gerezd fokhagyma
-5 evokanal olaj
-so
-bors
Elkeszitese:
A padlizsant meghamozom hosszaba szeletelem,majd besozom es allni hagyom.Ekozben a paradicsomot felkockazom,serpenyobe keveske olajon felteszem ,bazsalikommal megszorom, apritott fokhagymaval,soval,orsal izesitem es fedo alatt 10 percig parolom,majd hulni hagyom.A padlizsan szeleteket folyo hideg viz alatt leoblitem,majd papir szalvetan leszaritom.Olajat ontok egy serpenyobe,beleteszem a padlizsan szeleteket,mindket oldalan megsutom(kb 2-2 ),majd egy tuzalo talba szedem,szepen elteritve.megszorom reszelt sajtal,majd megrakom a parolt paradicsommal,erre ujabb reteg padlizsan jon,majd parmezan sajtal,vagy reszelt fustolt sajtal megszorom,s a sutobe tolom,mig a sajt rapirul.Nagyon laktato,hidegen is finom,erdemes tobbet kesziteni belole.
|