Gombas tokany
Erika 2004.09.25. 03:25
Az`eredeti receptet edes anyamtol tanultam,de o vaddal keszitette.Mi nem igazan szeretjuk a vadhust,igy atirtuk sertesre.
Hozzavalok:
-fel kilo sertes hus(en alltalaban karajbol keszitem)
-1 kozepes hagyma
-1 kis dobozos facan paradicsom pure
-2 baber level
-1 mokkas kanal kakukk fu
-2 deci husle(lehet kockabol)
-20 deka gomba(legjobb az erdei)
-1 deci szaraz feher bor
-5 evokanal liszt
-fel doboz tejfol
Elkeszitese:
A hagymat felszeljuk,megdinszteljuk,majd erre dobjuk a csikokra vagott hust.par percig piritjuk,majd fuszerezzuk soval,borsal,kakukk fuvel,baber levellel,majd lassu tuzon paroljuk.Enged levet,de ha az nem lenne eleg,folyamatosan potoljuk a hus levessel.Amikor a hus mar harom negyedeig puha,hozza adjuk a megtisztitott felszeletelt gombat,majd felontjuk a bor felevel, es keszre paroljuk.Amig parolodik,a tejfolt a lisztel simara keverjuk,majd a hushoz ontjuk es folyamatosan keverjuk mig csomo mentes lesz.A maradek borral higitjuk ha kell,esetleg meg utana sozunk,borsozunk.Keveske citrom level lehet savanyitani annak,aki pikansan szereti.Burgonya krokett illik hozza,esetleg krumpli gomboc.
|