Parolt sult oldalas
Erika 2004.09.16. 18:19
egy nagyon finom szosz teszi kulonlegesse az oldalasunkat..
Hozzavalok:
-1/2 kilo sertes oldalas egyben
-1 fej hagyma
-1 fej fokhagyma
-2-3 baber level
-4-5 zem egesz fekete bors
-4 evokanal olaj
-1 evokanal ecet
-1 teaskanal majoranna
-orolt bors
-1 csesze ketchup
Elkeszitese:
Az oldalast elozoleg megfozzuk vizben,baber levellel,voroshagymaval,fokhagymaval,nehany szem egesz borsal.Mikor puha,kihuzkodjuk a csontokat belole.Elkeszitjuk a szoszt amivel bekenjuk:Ketchupot,egy evokanal ecetet,orolt borsot ,majorannat keverunk ossze,teszunk hozza aprora vagott fokhagymat is,esetleg ez helyett fokhagyma kremet.Az oldalast ezzel a szoszal kenjuk meg mindket oldalan,jo boven,majd kiolajozott tuzallo talban betoljuk a sutobe,s addig sutjuk,mig a szoszt beszivja es szep pirosra sul.
|