panirozott padlizsan
Erika 2004.09.16. 05:58
A hagyomanyos rantott padlizsantol nagyon eltero etel,erdemes kiprobalni..
Hozzavalok:
-1 egesz tojas
-2 evokanal tej
-1 kozepes padlizsan
-1/2 csesze sajtos,vagy natur sos keksz ledaralva
-1/4 csesze parmezan sajt
-1 kis dobozos konzerv paradicsom suritmeny(aranyfacan)
-1/2 teaskanal szaritott oregano
-1 gerezd aprora vagott fokhagyma
-1/2 csesze reszelt sajt(lehet trapista)
-2 evokanal apritott zoldsegzoldje
-so
-bors
-2-3 evokanal olaj
Elkeszitese:
A padlizsant karikakra szeljuk,soval borsal megszorjuk.A tojast a tejjel felverjuk,beleszorjuk az apritott zoldseg zoldjet.Ebbe a tojasba forgatjuk eloszor a padlizsan szeleteket,majd ezutan a reszelt kekszbe martjuk mindket oldalat.Serpenyoben olajat forrositunk,es kisutjuk a padlizsan szeleteket.Egy labasban elkeszitjuk a paradicsom szoszt hozza.A konzerv paradicsom suritmenyt,az apritott fokhagymat es az oreganot oszefozzuk.A kisutott padlizsan szeleteket sutolemezre tesszuk,mindegyiket megkenunk a paradicsom szoszal,megszorjuk reszelt sajtal,majd a sutoben addig sutjuk,mig a sajt rapirul.Kituno koret hozza a tojasos sult rizs.
Tojasos sult rizs:
//gportal.hu/gindex.php?pg=1174935&nid=266102
|