teszta vegyes zoldseggel
Erika 2004.09.16. 04:40
Sok sok zoldsegel keszulo teszta etel...
Hozzavalok:
-1 tasak szaraz teszta,tetszoleges fajta
-3 evokanal olaj
-1 gerezd fokhagyma(lehet tobb is,izles szerint)
-1 cukini
-2 pore hagyma
-1 nagyobb paradicsom
-1 evokanlnyi oregano apritva
-so
-bors
-1/2 csesze reszelt sajt(trapista,de lehet mas kemney sajt is)
-1/2 csesze parmezan reszelve
-egy darabka vaj
Elkeszitese:
egy labasban felforrositjuk az olajat,beletesszuk az aprora vagott fokhagymat,kicsit paroljuk mersekelt tuzon,nehogy megegjen.Ezutan adjuk hozza a karikakra vagott pore hagymat,cukkinit,(esetleg lehet gombat is meg),majd a kockara vagott paradicsomot.Soval,borsal izesitjuk,megszorjuk az oreganoval,majd fedo alatt paroljuk,vigyazva hogy a zoldsegek meg ropogosak maradjanak.
Ekozben ki fozzuk a tesztat forroolajos-sos vizben,majd leszurjuk.A parolt zoldsegeket hozza adjuk,finoman hogy netorjenek osszeforgatjuk a tesztaval,majd kivajazott tuzallo talba tesszuk,megszorjuk a reszelt sajt es a parmezan keverekevel,s a sutobe toljuk.Addig sutjuk mig a sajt rapirul.
|