Padlizsanos meleg szendvics
Erika 2004.09.16. 04:15
Sult padlizsannal es paradicsommal keszulo szendvics..
Hozzavalok:
-4 szelet kenyer(esetleg bagett felbe vagva keresztbe,majd hosszaba is)
-2 kozepes paradicsom fel karikazva
-1 kozepes padlizsan
-1 evokanal friss oregano apritva(lehet szaritott is)
-1/2 csesze reszelt parmezan sajt
-1/2 csesze tetszoleges reszelt sajt(trapista pl)
-1/2 csesze olaj(legjobb a fokhagymas)
Elkeszitese:
Az olajat serpenyobe ontjuk,eloszor a paradicsom karikakat sutjuk meg rajta gyorsan,majd kiszedjuk es a hosszaba felszeletelt padlizsant is meg sutjuk hirtelen.Sutes kozben fuszerezhetjuk soval,borsal.A kenyer szeleteket(ehez legjobb a szikkadt kenyer)megkenjuk mindket oldalan a visszamaradt olajjal,majd izlesesen elhelyezzuk rajta a padlizsant,megszorjuk az oreganoval,majd a reszelt sajtal,erre jonnek a paradicsom karikak,ujra megszorjuk oreganoval majd a reszelt sajtokkal.Suto lemezre helyezzuk es addig sutjuk mig a sajt rapirul.
Fokhagymas olajat magunk is keszithetunk hazilag..Nem kell hozza mas,mint hogy fokhagymat aprora szelunk,felontjuk olajjal es lefedve 2-3 napig hutoben alni hagyjuk.Ezutan elokeszitunk egy szep uveget,aljara megpucolt fokhagyma gerezdeket teszunk,s erre raszurjuk a fokhagymas olajat.Ha valaki kisse csiposen kedveli,kicsinyke chilit is dughat az uvegbe.Nem csak finom,de szep disze is a konyhanak.
|