Gombas csirke mell maskent
Erika 2004.09.16. 03:21
Tyuk hus levesben parolt mellbol keszulo etel, finom gombas szoszal...
Hozzavalok:
-2 csirke mell
-2 deci husleves(lehet leves kockabol is)
-2 evokanal olaj
-1 evokanalnyi vaj
-2-3 evonalanyi liszt
-15-20 deka tetszoleges gomba
-1 kis fej voroshagyma
-egy csesze cukorborso(lehet mirelit is)
-1/8 teaskanal orolt piros paprika
-1 mokkas kanal daralt friss piros paprika,esetleg eros pista vagy edes paprika krem
Elkeszitese:
Egy serpenyobe ontjuk a levest,ebbe helyezzuk a csirkemelleket es kozepes tuzon parolodni hagyjuk..
Amig a mellek keszulnek addig egy masik serpenyoben olajat hevitunk,hozza adjuk a vajat is,majd a szletelt friss gombat radobjuk,tetejere a kockara szelt voroshagymat,s lasu tuzon megparoljuk.Amikor kesz,radobunk 2-3 evojkanal lisztet,elkeverjuk,majd a csirket kiszedjuk a levesbol egy talra,s a levessel felontjuk a lisztes gombat.megszorjuk egy csipet pirospaprikaval,rateszzuk a paprika kremet es elkeverjuk,hozza ontunk meg egy csesze cukorborsot es tovabb fozzuk.Kozben a csirkemellet kockakra szeleteljuk s hozza keverjuk a gomba szoszhoz.
Talalhatjuk rizsel,esetleg kivajt cipoba merve..Jol megy hozza a jegsalata orosz salata ontettel fott tojassal(ennek receptjet a salatak kozott megtalalhatjak.
Jegsalata orosz salata ontettel:
//gportal.hu/gindex.php?pg=1162522&nid=266094
|