Spagetti carbonara
Erika 2004.09.15. 03:49
Hozzavalok:
-40 deka spagetti teszta
-25 deka sonka
-10 deka parmezan sajt
-4 deciliter tej
-5 deka vaj
-2 evokanal liszt
-szerecsendio
-so
Elkeszitese:
A tesztat sos-olajos vizben kifozzuk,a sonkat csikokra vagy kockara szeleteljuk.Ezutan elkeszitjuk a sajt martast:a vajat felolvasztjuk,a lisztet hozza keverve vilagos rantast keszitunk.Felre huzzuk a tuzrol es az elozoleg felforralt tejet lassan hozza keverjuk,izesitjuk soval,szerecsendioval,majd a tuzre vissza teve,lassan surure fozzuk,kozben pedig a reszelt parmezant is hozza adagoljuk.
Ha a martas kesz,akkor a tesztat osszekeverjuk a sonkaval,majd raontjuk a martast.tetejet aprora vagott snidlingel diszithetjuk.
|