Rakott burgonya olaszosan
2004.09.15. 02:24
Ez az etel azert ebbe a kategoriaban kapott helyet,mert daralt sertes hussal keszul..
Hozzavalok:
-30 deka daralt serteshus
-egy csesze kemeny reszelt sajt
-8 kozepes burgonya
-1 pore hagyma
-3-4 gerezd fokhagyma
-3 evokanal olaj
-1 kis konzerv suritett paradicsom
-1 mokkas kanal szaritott bazsalikom
-1 evokanal margarin
-3 dl husleves leveskockabol
-so
-bors
Elkeszitese:
A burgonyat megtisztitjuk majd karikakra vagjuk,felhasznalasig hideg vizben taroljuk.A pore hagymat karikakra vagjuk,a fokhagymat nyomoval lenyomjuk,vagy nagyon aprora vagdaljuk.A daralt hust az olajon feherre paroljuk,fuszerezzuk soval,borsal es a bazsalikommal,hozza adjuk a zuzott fokhagymat is,majd feldeci vizzel elkevert paradicsom suritmennyel felontjuk.Felkeszre fozzuk.
Ezutan egy tepsit kikenunk margarinnal,s elteritjuk benne a burgonya karikak felet.Megrakjuk a karikakra szelt pore hagymaval,majd rasimitjuk a paradicsomos husos szoszt,erre kerul a burgonya masik fele.Raontjuk a huslevest majd alufoliaval be fedve kb 50 percig sutjuk.A sutesi ido lejarta elott 20m percel levesszuk rola a foliat,a burgonya tetejet megszorjuk reszelt sajtal,es keszre sutjuk.
|