Csirkeragu leves
E 2006.07.24. 03:30
Hozzávalók: 70-80 dkg csirkeaprólék (nyak, szárny, hát, láb stb. ), 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 evőkanál liszt, 15 dkg borsó, 15 dkg gomba, petrezselyem, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors Elkészítés: A csirkeaprólékot 1, 5-2 cm-es darabokra vágjuk, a megtisztított hagymát finomra aprítjuk, és olajon megpirítjuk, sóval, borssal megszórjuk, és 2 dl vizet öntünk rá. Lefedjük, és kis lángon 45 perc alatt puhára pároljuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kockára vágjuk, az aprólékhoz adjuk, és fedő nélkül nagy lángon 2-3 perc alatt zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és 1 liter vízzel felöntjük. Nagy lángon felforraljuk, és először a zöldborsót, majd 5 percnyi főzés után a cikkekre vágott gombát hozzáadjuk. Kb. 1 evőkanál sóval és egy kevés cukorral ízesítjük, a felaprózott petrezselyemmel meghintjük, majd még 10 percig főzzük.
|