Gyulai kolbásszal töltött hús:
E 2006.07.24. 03:27
Egy akkora darab pulykamellet használok hozzá, amekkorába belefér egy szál Gyulai kolbász.
A húst felszúrom, kívűl-belül fűszerezem kakukkfűvel, bazsalikommal, őrölt fehérborssal, őrölt zöldborssal, majorannával, sóval. Egy éjszakán át a hűtőben tárolom a befűszerezett húst. Másnap a húst megtöltöm az egész szál Gyulai kolbásszal, hústűvel megtűzöm, a tetejére vékony Bacon-szalonna szeleteket helyezek, és alufóliával lefedett tepsiben sütöm 1/2 órán át, majd leveszem róla az alufóliát, és addig sütöm a husit, míg szép piros nem lesz. Hidegen vagy melegen egyaránt finom, rizst és áfonyaszószt szoktam mellé köretként adni.
|