Házi sonkás felvágott
E 2006.07.24. 03:21
1 nagyobb vagy 2 kisebb füstölt sertéscsülök, 3 gerezd fokhagyma pirospaprika, bors
A csülköt kuktában megfőzzük, a vízben hagyjuk kihűlni. Kivesszük, a bőrét lefejtjük, húsát kicsontozzuk, egy darabban hagyjuk. A bőrről lefejtjük a zsírt, pépesre törjük, összekeverjük a finomra zúzott fokhagymával, borssal, paprikával. A bor belső felére simítjuk. A húst erre rakjuk, szorosan felcsavarjuk, jól kifagyasztjuk. Tálalás előtt 10-15 perccel vesszük ki, fagyottan felszeleteljük.
Nem elég a 10-15 perc. Ha tovább volt a fagyasztóban - mint nálam - jó 40-45 perc kell neki, hogy kellemesen hűvös, de ehető legyen. Főtt tojást, esetes tormát adtam hozzá, frissen sült rozs kenyérrel.
by:repaful
|