GOMBÁS CSIRKEVAGDALT/ Frank Julia szarnyasparade cimu konyvebol
E 2006.07.24. 03:17
1 nagy csirkemell, 20 dkg gomba, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl sûrû tejföl, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, liszt a bundázáshoz, olaj a sütéshez.
A csirkemellet kicsontozom, bõrével meg a tisztított gombával együtt kétszer átdarálom. Hozzákeverem a finomra vágott petrezselyemzöldet, a szétzúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a tejföllel meg a nyers tojásokkal összedolgozom. Addig gyúrom a masszát, amíg az összes folyadékot felveszi, és formázhatóvá nem válik. Vizes kézzel pogácsákat formálok belõle, majd lisztben megmártva, bõ, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm. Bármilyen köret és saláta illik mellé. Hidegen is nagyon finom. Kb. 40 perc
|