FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL/ Frank Julia szarnyasparade cimu konyvebol..
E 2006.07.24. 03:16
2 kicsi csirkemell, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 mokkáskanál só és törött fehér bors, 2 evõkanál olaj.
A csirkemelleket kicsontozom, és lapjában szeletekre vágom. A tejbe belekeverem a sót, a borsot és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát. A fûszeres tejet a felszeletelt csirkemellekre öntöm, majd legalább egy napig a hûtõszekrényben érlelem (lefedve). Sütéskor kiveszem a tejbõl a húst, lecsöpögtetem, lisztben megmártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. Az összes pirosra sült csirkemellszeletet tûzálló tálba teszem, a visszamaradt tejet ráöntöm, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, majd a tálat lefedve 20-25 percre elõmelegített, forró sütõbe tolom. A sütés végén a tál tetejét leveszem és a felesleges levet elpárologtatom (csak sûrû mártás maradjon a hús alatt). Sült burgonya és fejes saláta illik hozzá.
|