CSIRKEMELL GYULÁRÓL/Frank Julia szarnyasparade cimu konyvebol
E 2006.07.24. 03:15
kicsi csirkemell, 10 dkg gyulai kolbász (vagy lángolt kolbász), 2 dl tejföl, 2-3 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, késhegynyi törött fekete bors.
2 A csirkemelleket úgy csontozom ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjak. A kolbász bõrét lehúzom és 4 egyforma darabkára vágom. A csirkemelldarabokat éles késsel felszúrom, a kolbászt beledugom. Ezután hústûvel megtûzöm, minden oldalát megsózom, majd lisztbe mártom. A felforrósított olajon jól átsütöm, ezután tûzálló tálba teszem. Leöntöm a megsózott, fokhagymával, borssal ízesített tejföllel, és befedem alufóliával. Elõmelegített, forró sütõben 40 percig sütöm. Nagyon finom hozzá a csipetnyi sóval, cukorral, szegfûszeggel ízesített párolt birsalma vagy birskörte, de aki idegenkedik a gyümölcskörettõl, burgonyapürét vagy rizibizit kínálhat mellé.
|