BUDAI SÜLT CSIRKE/Frank Julia szarnyasparade cimu konyvebol
E 2006.07.24. 03:14
1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 dl konyak, 1 teáskanál cukor, ugyanennyi só, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 evõkanál kukoricaliszt, olaj a sütéshez, 1 dl sûrû majonéz
. A megmosott, leszárított csirkét 8 darabra vágom. A konyakba belekeverem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot. A csirkedarabokat a konyakos lében megmártom, majd egymásra teszem a húsokat, és legalább 2 órán keresztül érlelem. A tálba visszacsurgó páclében idõnként újból megmártom a húsdarabokat. Még nedvesen megforgatom a kukoricalisztben és bõ, forró olajban ropogósra, pirosra sütöm. A megmaradt páclevet a majonézbe belekeverem, és tálaláskor lelocsolom vele a sült csirkét. Szalmaburgonya és sok saláta illik mellé.
|