Csípős-mézes csirkeszárny
E 2006.07.24. 03:09
3 kg csirkeszárny, 1 csomag sült csirke füszersó (Kotányi), csípős Pirosarany, 4 evőkanál méz, kevés olívaolaj.
A szárnyakat megtisztítás után megszórjuk a fűszersóval (az egészet ráöntöttem) rányomunk a Pirosaranyból (ízlés szerint kb. fél tubust az erősből) meglocsoljuk olívaolajjal, jól összekeverjük. Kicsit állni hagytam, sajnos nem volt sok időm, pedig az lenne a legjobb, ha legalább 10 órát állna a hűtőben, (előzőnap elkészthető). Beleraktam a kacsasütőbe, a pácoló tálat kis vízzel kiöblítve ráöntöttem a szárnyakra, be a sütőbe. A fedele alatt pároltam, míg majdnem puha lett, fedő le és pirosítani kell a sütőben, ha már majdnem kész, rá kell önteni a mézet, összekeverni és összesütni. Íme a végeredmény.
|