Sutotok leves almaval:
2005.12.03. 20:34
5 dkg. vaj 1 nagy hagyma, felapritva 1 teaskanal orolt szerecsendio 1-1/2 kg. sutotok, megtisztitva, kockara vagva 1-1/2 liter husleves vagy ugyanannyi viz 2 husleves kockaval 2 alma, megpucolva, kockara vagva 1/2 bogre almale 1 bogre fozo tejszin apritott metelo hagyma (diszitesre, de el is maradhat)
Az olvasztott vajban elkeverjuk a szercsendiot, belerakjuk a hagymat es kb. 5 percig paruljuk amig meg nem puhul. Belerakjuk a tokot es az almat, felontjuk a huslevessel. Forras utan lassu tuznel fedo nelkul fozzuk mig meg nem puhul, kb. 30 - 40 percig. Kisse kihutjuk es botmixerrel vagy robotgeppel turmixeljuk. Izesitjuk soval es borssal. Belekeverjuk a tejszint, es ujra felmelegitjuk lassu tuznel. Talaljuk es diszithetjuk metelo hagymaval, de el is maradhat.
|